11. april 2021
Mathias Rysgaard fra Kalundborg forsøger at kvalificere sig til OL i Tokyo. Foto: Thomas Olsen
Mathias Rysgaard fra Kalundborg forsøger at kvalificere sig til OL i Tokyo. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rysgaard på rekordjagt i Sverige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rysgaard på rekordjagt i Sverige
Lokalsport Nordvestnyt - 07. april 2021 kl. 16:39
Af Christian Dahl

Den danske svømmeelite jagter OL-kvalifikation sidst på denne uge i Stockholm.

Blandt dem er kalundborgenseren Mathias Rysgaard, som efter et svært år er sat noget tilbage i træning. Men han præsterede alligevel fornuftigt ved det rent dansk OL-kvalifikationsstævne.

Og de danske forventninger til stævnet i Stockholm er store:

- Vi havde et godt OL-kvalifikationsevent i Vejle, men jeg håber, det kan tænde noget ekstra i svømmerne, at de denne gang skal konkurrere mod nogle af deres internationale konkurrenter for første gang i over et år. Svømmerne sætter normalt stor pris på stævnet, som har et meget professionelt setup, så selvom vi kommer til at leve i en stævneboble denne gang, forventer jeg, at svømmerne kommer til at svømme stærkt - også så stærkt, at flere vil svømme under kravtiderne til EM og OL, siger landstræner i Dansk Svømmeunion Stefan Hansen til unionens hjemmeside.

I Stockholm stiller Mathias Rysgaard op i 50 og 100 meter fri.

Han har i adskillige år arbejdet målrettet frem mod OL, og hvis han skal med, skal han svømme under kravtiden på enten 50 eller 100 meter fri.

Kravet på 50 meter fri er 22.01, mens den på 100 meter er 48.57. Dermed kræver det personlige rekorder af Mathias Rysgaard, hvis han skal med.

Han satte senest personlig rekord den 21. marts, hvor han svømmede 50 meter fri i 23.21. Dermed skal han forsøge at finde et sekund og 20 hundrededele af et sekund inden sommer. Det vil samtidig være en forbedring af den danske rekord, som er 22.36.

På 100 meter fri er det Mathias Rysgaard selv, der har den danske rekord - men det er på kortbane. På langbane er det ligesom på 50 meter Jakob Andkjær, der har rekorden. Og også på 100 meter kræver det, at Mathias Rysgaard slår danmarksrekorden på 49.06, hvis han skal kvalificere sig til OL.

Mathias Rysgaards egen rekord på 100 meter på langbane er tilbage fra 2019, hvor han svømmede i 49.30. Altså 24 hundrededele af et sekund fra den danske rekord og 73 hundrededele af et sekund fra OL-kravet.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?