16. juni 2021
Højt humør under akademitræning anført af Morten Rutkjær. Han vil forsøge at implementere en positiv tilgang, når han tiltræder i Holbæk B&I.
Højt humør under akademitræning anført af Morten Rutkjær. Han vil forsøge at implementere en positiv tilgang, når han tiltræder i Holbæk B&I.
Foto: Magnus Arnason/Copyright 2018 - Magnus Arnason
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rutkjær vil styrke det positive

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Rutkjær vil styrke det positive
Lokalsport Nordvestnyt - 04. juli 2020 kl. 06:33
Af Christian Dahl

- Jeg glæder mig sindssygt meget til at blive en del af teamet.

arrow Læs også: Holbæk håber på dobbelt oprykning

Sådan siger fodboldtræneren Morten Rutkjær, som har lavet en aftale med 2. divisionsklubben Holbæk B&I om at tiltræde som first team-coach og teknisk chef.

Som tidligere cheftræner i Frem, Vanløse og B93 bliver Morten Rutkjær normalt nævnt, når der bliver snakket cheftræner - ikke når der bliver snakket om assistent og first team-coach. Men Morten Rutkjær fortæller selv, at hans indstilling har ændret sig.

- Jeg har det super godt med det. Efter jeg tog Pro-licens i 2017, er det for mig blevet sådan, at det ikke er mine egne ambitioner, der er vigtige. For mig er det vigtigste at være en del af et godt team med samarbejde. For mig er det fint, at Lars Feist er cheftræner, og allerede nu har vi snakket om en god fordeling af ansvar, siger Morten Rutkjær.

Han lægger ikke skjul på, at han ser trænerteamet, som også omfatter angrebstræner Christian Holst og fysisk træner Aske Lundsgaard, som et stærkt team.

Og Morten Rutkjær lægger ikke skjul på, at han har ambitioner på klubbens vegne.

- Vi skal prøve at drille de store hold. Der kommer ny struktur, og det bliver megahårdt, og der er klubber med større økonomi end Holbæk. Men jeg tror på det. HB&I har et rigtigt godt hold, og jeg har selv (som træner for B93, red.) prøvet at være modstander. Jeg tror på, at vi kan gå ind og drille de store, og jeg har ambitioner på klubbens vegne. Vi har masser af muligheder, siger Morten Rutkjær.

Som teknisk chef kommer han blandt andet til at have ansvaret for overgangen fra ungdomsholdene til U-truppen, der aktuelt spiller i serie 1, og for nogles vedkommende til førsteholdstruppen i 2. division.

- Det giver mening, fordi jeg også er akademiansvarlig, og klubben gerne vil producere egenudviklede spillere til førsteholdet. Der er en målsætning om 75 procent, og jeg har et indblik i spillerne, siger Morten Rutkjær.

I det hele taget kommer han til at kigge på klubbens udvikling i rollen som teknisk chef.

- Jeg kommer ind med nogle ideer til bestyrelsen. Det kan være om, hvordan man kan løfte det hele lidt yderligere. Jeg har erfaringer fra andre klubber, hvor man gør tingene på en anden måde. Jeg kommer med ideerne til, hvordan man kan løfte, og så kan bestyrelsen beslutte, hvad vi gør. Det er en fed stilling at kigge på, hvordan vi løfter os til næste niveau, siger Morten Rutkjær.

Han forventer, at han skal være 90 procent træner og 10 procent teknisk chef, men han ser det som en helhed - også sammen med jobbet på sportsakademiet.

Sammenhæng er vigtigt

Morten Rutkjær anerkender, at man ikke bare med et fingerknips kan flytte en klub, men han tror på, at Holbæk har mulighederne.

- Nej, det er ikke nemt. Men Holbæk har mange dygtige unge spillere. Så kan vi kigge på at få en erfaren spiller eller to. Hvis de kommer ind, kan de unge udvikle sig endnu bedre. Men vi skal have fokus på den gode historie. Vi har eget akademi, og vi har et godt førstehold i 2. division, siger Morten Rutkjær.

Og den positive historie bliver måske noget af det, man først vil mærke, at han tager fat på. Ikke mindst som teknisk chef, hvor han også kommer til at have kontakt til journalister, fans og ungdomsafdeling.

- Vi skal have fokus på det positive og ikke på det negative. Det er mit udgangspunkt - også som menneske. Et godt eksempel er, da jeg var i B93, og det gik dårligt. Så fokuserede vi på det positive, og vi fik tre mand med omkring U-landsholdet, det gik godt i turneringen, og vi slog Esbjerg i pokalen. Det er det, jeg tror på. Alle har en rolle i det her, og jeg vil altid være positiv uanset om det er holdlederen eller ungdomsafdelingen eller nogen andre. Alle skal være en del af det. Vi er sammen om det her, siger Morten Rutkjær.

arrow Holbæk hyrer Rutkjær og forlænger med cheftræner
02. juli 2020 kl. 12:28 Opdateret: kl. 12:28
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?