10. april 2021
Mads Pedersen kommer til at deltage i Paris-Roubaix, såfremt løbet bliver afviklet, lyder det fra Team Trek-Segafredo. Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP
Mads Pedersen kommer til at deltage i Paris-Roubaix, såfremt løbet bliver afviklet, lyder det fra Team Trek-Segafredo. Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP
Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pedersens sæsonmål hænger i tynd tråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pedersens sæsonmål hænger i tynd tråd
Lokalsport Nordvestnyt - 25. marts 2021 kl. 12:49
Af Christin Dahl og Ritzau

Coronapandemien præger stadig det meste af sportsverdenen, og onsdag er det cykelklassikeren Paris-Roubaix, som igen må give op over for det hærgende virus.

arrow Læs også: Kaptajn Pedersen klar til Flandern-test

Ifølge mediet Le Parisien har arrangøren opgivet at kunne gennemføre løbet som planlagt 11. april.

Endnu har løbsarrangøren ASO ikke meldt noget nu. Sportsavisen L'Equipe, som ASO ejer, skriver dog, at der stadig arbejdes på løsning, som kan sikre, at løbet bliver afviklet på den tiltænkte dato.

Avisen mener at vide, at der ikke bliver truffet en endelig beslutning før i næste uge.

Mads Pedersen fra Tølløse har i år en sejr i Paris-Roubaix som det helt store sæsonmål. Og brostensklassikeren har altid betydet noget særligt for ham.

- Alle, der starter med at gå til cykling, siger, at de gerne vil vinde Tour de France. Det har jeg også selv gjort, men sådan er det ikke mere. Min største drøm er at vinde Paris-Roubaix, sagde Mads Pedersen som 20-årig i et portræt i Nordvestnyt.

Og hverken han eller hans hold Trek-Segafredo er klar til at afskrive løbet i år.

- Paris-Roubaix ser ud til at blive udsat, men Mads vil helt sikkert køre det, uanset hvornår det bliver gennemført, skriver Trek-Segafredos press officer Jacob Kennison i en mail til Nordvestnyt.

Sidste år blev brostensklassikeren helt aflyst som følge af coronarestriktionerne i Frankrig, og 2021-udgaven kommer altså heller ikke til at blive kørt som planlagt.

Den seneste vinder af løbet er belgieren Philippe Gilbert, som triumferede i 2019.

Frankrig har på det seneste oplevet en stigning i coronasmitte igen, og det har ført til delvis nedlukning af 16 regioner. Heriblandt dem hvor Paris-Roubaix skal køres.

Ifølge Le Parisien forsøgte ASO at overbevise myndighederne om, at man kunne gennemføre løbet forsvarligt med strenge coronaprotokoller og omfattende test af de involverede.

Myndighederne mente dog ikke, at det var rimeligt at bruge omfattende ressourcer hos både politiet og sundhedsvæsenet for at gennemkøre løbet i landets nuværende situation.

Sidste år forsøgte arrangøren også i første omgang at flytte løbet fra den normale plads i kalenderen i foråret og hen til efteråret. Det endte dog med en aflysning i sidste ende.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?