26. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pedersen og Lisson VM-klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pedersen og Lisson VM-klar
Lokalsport Nordvestnyt - 18. september 2019 kl. 14:06
Af Anders Vestergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To cykelryttere med lokale rødder blev mandag udtaget til det danske VM-hold i cykling, der afvikles i Yorkshire i England fra den 22. september til den 29 september.

arrow Læs også: Lisson og Danmark blev VM-otter

Christoffer Lisson, der stammer fra Kalundborg og i øvrigt har haft en rigtig god sæson for BHS-Almeborg Bornholm, er en af de første, der skal i ilden ved mesterskaberne.

Og han bliver samtidig en del af et helt nyt VM-tiltag.

Allerede på søndag den 22. september bliver han en del af det danske hold i den såkaldte Mixed Relay holdtidskørsel, som er et slags stafetløb, hvor hold bestående af tre kvinder afløser et hold bestående af tre mænd. En nyskabelse som skal afløse den oprindelige holdtidskørsel.

På mændenes hold er desuden Lissons holdkammerat Martin Toft Madsen, der også skal køre enkeltstart, og Julius Johansen fra ColoQuick Cycling. Kvindernes hold består af Pernille Mathisen fra Team Sunweb og Bigla Pro Cycling-rytterne Julie Leth og Emma Norsgaard.

Christoffer Lisson var senest kaptajn for sit hold BHS-Almeborg Bornholm i det danske etapeløb PostNord Danmark Rundt, hvor levede helt op til forventningerne og sluttede opå en samlet 10. plads.

Mads Pedersen, der stammer fra Tølløse og nu kører for World Tour-holdet Trek Segafredo, var ikke med ved VM i i sidste sæson, men er nu udtaget til linjeløbet som afslutter mesterskaberne søndag den 29. september.

Mads Pedersen, der har haft en mellemsæson i 2019, blev i 2017 dansk mester i linjeløb og vandt også PostNord Danmark Rundt samme år. I sidste sæson blev han blandt andet nummer to i Flandern Rundt.

I succesåret 2017, hans ørste år som World Tour-rytter hos Trek-Segafredo, var Mads Pedersen udset til at skulle køre for kaptajnerne Michael Valgren eller Magnus Cort, da mændenes VM blev kørt i norske Bergen. Men Pedersen nåede ikke med i finalen og måtte udgå.

Det danske landshold til VM i England:

Enkeltstart: Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step), Martin Toft Madsen (BHS-Almeborg Bornholm)

Linjeløb: Jakob Fuglsang (Astana Pro Team) Magnus Cort Nielsen (Astana Pro Team), Michael Mørkøv (Deceuninck-Quick Step), Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step), Michael Valgren Andersen (Team Dimension Data), Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-SCOTT) Casper Pedersen (Team Sunweb).

arrow Mads Pedersen varmer op til VM med fransk sejr
23. september 2019 kl. 11:43 Opdateret: kl. 11:43
arrow Lisson bør være flyvende til VM
19. september 2019 kl. 14:42 Opdateret: kl. 14:42
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?