18. september 2021
Holbæk B&I?s nye formand Kim Stroustrup forsøger at fastholde den tidligere bestyrelses målsætninger. Men en uafklaret sag med Holbæk Kommune og et truende underskud på årets regnskab giver svære arbejdsbetingelser.Foto: Thomas Olsen
Holbæk B&I?s nye formand Kim Stroustrup forsøger at fastholde den tidligere bestyrelses målsætninger. Men en uafklaret sag med Holbæk Kommune og et truende underskud på årets regnskab giver svære arbejdsbetingelser.Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oprykningsdrømme nedtones

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Oprykningsdrømme nedtones
Lokalsport Nordvestnyt - 30. november 2019 kl. 14:39
Af Christian Dahl

- Der er ingen ambitioner fra den afgåede bestyrelse, vi ikke ønsker at føre videre. Men der er nogle økonomiske forudsætninger, og vi vil ikke mere, end pengene rækker til.

arrow Læs også: Budget med halv million i underskud

Sådan siger den nye formand for Holbæk B&I Kim Stroustrup. Han tiltrådte sammen med fire andre på en ekstraordinær generalforsamling mandag, og bestyrelsen er i gang med at kigge på økonomien for næste år.

Her spiller den uafsluttede sag med Holbæk Kommune om udflytningen til Holbæk Sportsby en stor rolle.

Vi kan ikke forsvare at kæmpe de næste 20 år med en gæld, som vi skal afdrage med 10 gange så høj rente, som man betaler for et parcelhus.


Kim Stroustrup

- Vi har lavet en ny arbejdsgruppe med nogle af dem, der tidligere har arbejdet med udflytningen i klubben. Vi skal i dialog med kommunen, og så må vi se, hvad der sker. Vi har ikke holdt noget møde med kommunen endnu, siger Kim Stroustrup.

Det er ikke mindst nogle af de personer, som var med til de allerførste drøftelser inden vedtagelsen af sportsbyen, som bestyrelsen har fat i.

- Vi vil bruge de folk, der var med til at lave den oprindelige aftale, hvor vi blev lovet, at vi ikke ville få udgifter ved at flytte, siger den nyvalgte formand.

Ødelæggende gæld

Ligesom den tidligere formand Johnny Vejlebo lægger han ikke skjul på, at det kan tage livet af Holbæk B&I, hvis klubben skal betale flere millioner til Holbæk Kommune, som kommunalbestyrelsen vedtog i sommer.

- Vi må se, om de vil have os til at lukke forretningen. Kommer de og siger, at de vil have fire millioner kroner, så er det som at banke sømmet i kisten. Vi kan ikke klare at betale fire millioner kroner. Vi kan ikke forsvare at kæmpe de næste 20 år med en gæld, som vi skal afdrage med 10 gange så høj rente, som man betaler for et parcelhus, fortæller Kom Stroustrup.

Hvis vi skal i 1. division, skal vi have en indtægt på 10-15-20 millioner om året. Der er et stort stykke vej op. Det er slet ikke aktuelt. Vi kommer ikke til at eksperimentere for lånte penge.


Kim Stroustrup

Tager han de rent sportslige briller på, mener han også, at gælden kan være ødelæggende.

- Jeg ser store problemer i en fodboldklub, der bærer på en gæld på tre millioner, som skal afdrages. Hvis vi slæber rundt på for stor en gæld, kan vi risikere, vi ikke kan lave kontrakter, og så kan det ikke betale sig at udvikle spillere, hvis de bare forsvinder gratis, siger formanden.

Talentudvikling i fokus

Talentudviklingen er i fokus i Holbæk B&I. Også under den nye bestyrelse. Til gengæld nedtoner den nyvalgte formand klubbens hidtidige ambition om at etablere sig i 1. division inden 2028.

- Vi vil gøre alt for at beholde B-licensen. Det er ensbetydende med, at der er en række positioner, der skal være besat. Vi vil gerne søge B-licens igen, det har alle i bestyrelsen nikket ja til. Det er slet ikke sikkert, ambitionerne bliver så store som 1. division. Det helt store arbejde ligger i at udvikle ungdomsafdelingen. Hvis vi skal i 1. division, skal vi have en indtægt på 10-15-20 millioner om året. Der er et stort stykke vej op. Det er slet ikke aktuelt. Vi kommer ikke til at eksperimentere for lånte penge, slår Kim Strou­strup fast.

Det er uheldigt, at man har budgetteret med underskud i år. Vi er nødt til at finde nye sponsorer, lave flere aktiviteter og få større ungdomsafdeling og større bredde.


Kim Stroustrup

Han slår også fast, at der er stor forskel på, om man som klub går til sponsorerne for at få penge til sportslig udvikling eller til at betale gæld til kommunen. Og klubben har under alle omstændigheder brug for penge, for efter afskrivning af det tidligere klubhus på Borgmestergårdsvej og kunstgræsbanen, er egenkapitalen negativ. Og pilen peger i år på et underskud lige over 100.000 kroner - helt i tråd med budgettet.

- Vi er nødt til at skubbe det ukendte ud til siden, men det giver nogle udfordringer på sponsorsiden. Det er svært at lave om på underskuddet for i år. Men kan vi holde det der, så løser vi det. Men det er uheldigt, at man har budgetteret med underskud i år. Vi er nødt til at finde nye sponsorer, lave flere aktiviteter og få større ungdomsafdeling og større bredde, siger Kim Stroustrup.

Mere fokus på bredden

Et mere målrettet arbejde med bredde og ungdom er en af de centrale ting for den nye bestyrelse.

Det har altid været svært at få andet- og tredjeholdsspillere til at synes, at de er en del af klubben. De har ikke fået så meget opmærksomhed og så meget fokus, og nogle gange har de dårligt kunne få et sæt spillertøj, der bare ser nogenlunde ud. Jeg ser det som om, vi skal redde klubben. Den falder fra hinanden, hvis vi ikke gør noget.


Kim Stroustrup

- Vi har dygtige folk i bestyrelsen, der arbejder med det allerede, siger Kim Strou­strup.

Og for ham ligger det i forlængelse af en anden ambition om mere åbenhed og mere og bedre kommunikation.

- Vi vil have større åbenhed. Vi vil ikke træffe en beslutning, som vi ikke kan fortælle om. Vi vil gøre en indsats for at kommunikere bedre. Det har altid været svært at få andet- og tredjeholdsspillere til at synes, at de er en del af klubben. De har ikke fået så meget opmærksomhed og så meget fokus, og nogle gange har de dårligt kunne få et sæt spillertøj, der bare ser nogenlunde ud. Jeg ser det som om, vi skal redde klubben. Den falder fra hinanden, hvis vi ikke gør noget, siger Kim Stroustrup.

Der skal dog stadig være en elite. Det definerer klubben, og formanden har masser af ros til den nuværende førsteholdstrup.

- Det har været et fantastisk efterår. Det er gået langt over forventning. Det har været fantastisk at se dem stå sammen. Det er en vigtig, vigtig ting som klub at have en førsteholdstrup med positiv stemning, hvor de tager godt imod nye og er glade for hinanden. Hvis ikke der er et førstehold, der kan vinde kampe, så er alt andet omsonst, siger Kim Strou­strup.

Og han sender også roser til Rasmus Stenild, der igennem hele efteråret har været fungerende sports- chef.

- Vi har kæmpe tillid til Rasmus Stenild. Han er en af de dygtigste sportschefer og ungdomstalentchefer, vi har haft. Der er fuld opbakning til ham. Spørgsmålet er så, om det bliver for meget for ham at bestride begge stillinger, siger Kim Strou­strup.

Bredt funderet bestyrelse

Rasmus Stenild risikerer dog at skulle overbevise en ny bestyrelse om sine evner allerede til februar. Både Kim Stroustrup og de fire nyvalgte menige bestyrelsesmedlemmer er nemlig igen på valg til den ordinære generalforsamling. Men hvis der ellers er udsigt til en fornuftig løsning med Holbæk Kommune, så satser den nyvalgte bestyrelse på også at blive. Ifølge formanden er den nye bestyrelse bredt funderet i Holbæk B&I og fri af magtkampe.

- Vi var to grupper, som hver især ikke var klar over, at den anden gruppe eksisterede. Da vi hørte om den anden gruppe, inviterede vi dem til et møde, hvor vi fik en god snak. Der er et oprigtigt ønske fra alle om at komme med løsninger og skabe et godt miljø, siger Kim Stroustrup.

arrow Sponsor afværger truende konkurs efter flytning
27. februar 2020 kl. 12:17 Opdateret: kl. 12:07
arrow Ny formand: Vi står med kæmpe opgave
26. november 2019 kl. 15:41 Opdateret: kl. 15:41
arrow Ny HB&I-bestyrelse på et kvarter
26. november 2019 kl. 09:26 Opdateret: kl. 09:30
Synes du, at kommunen er der for dig?