16. oktober 2021
Martin Egebjerg Olesen på vej i mål som danmarksmester i maraton.
Martin Egebjerg Olesen på vej i mål som danmarksmester i maraton.
Foto: Flemming Wedell
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Odsing vandt DM i maraton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odsing vandt DM i maraton
Lokalsport Nordvestnyt - 27. september 2021 kl. 14:47
Af Christian Dahl

Han løb sit første maratonløb som 17-årig, men for 25-årige Martin Egebjerg Olesen var det kun hans sjette maratonløb, da han lørdag vandt DM i maraton og samtidig vandt HC Andersen Maraton i Odense.

Han kommer oprindeligt fra Asnæs, men bor i dag i København, og han var den hurtigste løber, da DM blev løbet i Odense sammen med HC Andersen-maraton. Og odsingen havde på forhånd forventet et topresultat.

- Det er ikke for at lyde højrøvet, men jeg havde forventet at vinde. Jesper Faurschou, der blev nummer to, er en garvet maratonløber, der har været til OL, så ham må man aldrig undervurdere. Men da halvmaratonen var overstået, var der kun os to tilbage. Der lå godt nok en langt foran os, men vi var rimeligt sikre på, at han ville gå kold omkring de 30 kilometer, og det gjorde han også, fortæller Martin Egebjerg Olesen.

De to løbere fulgtes ad, men da de kom ind i de små gader i Odense, angreb Martin Egebjerg Olesen.

- Jeg tog chancen i byen i Odense, fordi jeg havde en fordel i, at han er højere end mig. Jeg har et meget lavere tyngdepunkt, og det er en fordel i de smalle passager, så jeg satsede hele butikken, fortæller Martin Egebjerg Olesen.

Og det holdt hele vejen hjem. I mål var han 200-300 meter foran Jesper Faurschou og fik en tid 39 sekunder hurtigere end sølvmedaljetagerens.

På tredjepladsen fire minutter efter andenpladsen kom Kasper Laumann Hartlev.

Undervejs havde han støtte fra sin forlovede og fra sine forældre, som til hans glæde havde taget turen fra København og Asnæs til odense for at støtte ham.

Vindertiden for Martin Egebjerg Olesen lød på 2:22:53. Den er et stykke fra hans personlige rekord på2:18:56 fra Flakkebjerg i 2020.

- Jeg ville selvfølgelig gerne løbe hurtigt, men førsteprioriteten var at vinde DM. Men jeg tager til Valencia til december og løber maraton. Det er et af de hurtigste og bedste maratonløb i verden, siger Martin Egebjerg Olesen.

Det er otte år siden, han for første gang løb et maraton. Det gjorde han, mens han gik i 1. G på Stenhus Gymnasium i Holbæk, men siden droppede han at løbe. Men da han flyttede til København efter gymnasiet, genoptog han løbsinteressen.

- I 2017 løb jeg for første gang et maraton, hvor jeg definerede mig selv som løber, fortæller Martin Egebjerg Olesen.

Rejser du til udlandet i år?