15. august 2020
Danmark Rundt-feltet på vej op ad Kårupvej i 2017. Lørdag skal rytterne også op ad bakken, inden en afsluttende rundstrækning med både Høve Stræde og Asnæs Indelukke. Foto: Peter Andersen
Danmark Rundt-feltet på vej op ad Kårupvej i 2017. Lørdag skal rytterne også op ad bakken, inden en afsluttende rundstrækning med både Høve Stræde og Asnæs Indelukke. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Odsherreds bakker tager imod Danmark Rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odsherreds bakker tager imod Danmark Rundt
Opdateret 24. august 2019 kl. 17:40
Lokalsport Nordvestnyt - 24. august 2019 kl. 16:54
Af Christian Dahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fjerde etape af PostNord Danmark Rundt slutter med tre omgange på en rundstrækning i Odsherred, der rummer to markante stigninger.

arrow Læs også: Se billederne: Cykelhygge i Asnæs Indelukke

Inden rytterne når frem til rundstrækningen med mål på toppen af Asnæs Indelukke, kører de vest om Vejrhøj og ad de små veje i Veddinge Bakker. Her kører de lige forbi to af Danmarks 10 stejleste stigninger.

Ringbakken og Skelbakken, der støder op til hinanden i sommerhusområdet er nemlig henholdsvis nummer syv og nummer to med maksimale stigningsprocenter på henholdsvis 21,5 og 23,5. Kun Christian Winthersvej i Vejle er stejlere, da den på det værste stykke når 25,5 procent. De stigninger matcher den legendariske Kiddesvej i Vejle, som var med på fredagens kongeetape. Men de er altså ikke med på lørdagens rute.

Selvom feltet ikke skal prøve kræfter med de to stigninger, er der stadig masser af højdemeter til at varme op til rundstrækningen. Der er bakkespurt på toppen af Kårupbakken, der over 1.275 meter holder en gennemsnitlig stigning på 5,6 procent. Værst de første 474 meter med 9,2 og de sidste 238 med 9,0, mens der er en mindre nedkørsel midt på. Anden bakkespurt er på Ordrupvej, der når op på 8,0 procent på det stejleste stykke.

Rytterne kommer ind på rundstrækningen, hvos Hulvej møder Høve Stræde. Derfra går det op til Høve, ned ad Dommergårdsvej, op ad Åsevangvej og stigningen Asnæs Indelukke og derfra uden om Jyderup Skov og ned på Nykøbing-Slagelsevej, så rytterne får glæde af næsten hele Høve Stræde. Med sine 1.610 meter er Høve Stræde den længste af de to bakker. Også selv om rytterne slipper for de sidste godt 100 meter til toppen, efter de er drejet ned ad Dommergårdsvej. Bakken starter mildt, og det er medvirkende til at holde den gennemsnitlige stigning nede på 4,7 procet, for det stejleste stykke på 305 meter har en stigningsprocent på 8,8.

Opløb med stigning
Den kan Asnæs Indelukke dog godt stikke. Bakken er med sine 1.100 meter omtrent en halv kilometer kortere end Høve Stræde, men stigningsprocenten på det stejleste stykke er 9,8.

Stigningen, som kommer til at danne opløb i finalen, starter lige efter, rytterne er drejet fra nedkørslen ad Dommergårdsvej. De første 367 meter er med beskedne 2,1 procent i gennemsnit, så følger 304 meter med 5,9 procent inden det stejleste stykke med 347 meter med 9,8 procent. De sidste 88 meter mod toppen flader den ud og holder 4,6 procent i gennemsnit.

Inden rytterne når frem til Odsherreds kuperede veje, har de kørt 115 kilometer igennem Slagelse, Kalundborg, Holbæk og Odsherred Kommuner. Ud over vinden langs Storebælts kyst rummer den strækning også to bakkespurter. Den ene er på Nøragervej ved Tissø, mens den anden er Astrupvej ved Bjergsted, hvor stigningsprocenten i gennemsnit er 5,6 over 500 meter.

arrow Video og billeder: Lisson frem i klassementet
24. august 2019 kl. 20:55 Opdateret: kl. 20:55
arrow Belgier træder sig til etapesejr i Danmark Rundt
24. august 2019 kl. 17:32 Opdateret: kl. 17:34
arrow Rytterne har ramt Høve Stræde
24. august 2019 kl. 16:49 Opdateret: kl. 16:49
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?