7. december 2019
Paw Hansen i aktion i sin rally-bil, som han sætter en ære i fremstår flot.
gallery icon

Se billedserie

Paw Hansen i aktion i sin rally-bil, som han sætter en ære i fremstår flot.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindepokal til rally-kører fra Nykøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindepokal til rally-kører fra Nykøbing
Lokalsport Nordvestnyt - 31. juli 2019 kl. 14:11
Af Christian Dahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

19-årige Paw Hansen fra Nykøbing fik ekstra hæder, da han for nyligt deltog i fjerde afdeling af DM i rallycross på Ørnedalsbanen ved Frederikshavn.

En af de lokale ildsjæle inden for sporten var Preben Jensen, og i forbindelse med DM-afdelingen fik Paw Hansen overrakt vandrepokalen »Preben Jensens Mindepokal«. Den gives til en kører under 22 år, som udmærker sig ved godt kammeratskab, at møde med bil og materiel i perfekt stand og at udvise sportslig opførsel og være et godt eksempel.

- Jeg blev selvfølgelig rigtig glad. Nu skal man ikke rose sig selv, men mange kører i biler, der ligner noget, der er løgn. Vi har en højere standard, og man skal kunne se, at vi har gjort noget ud af det, siger Paw Hansen.

Rallycross adskiller sig fra almindelig rally ved, at man kører på en lukket bane, hvor fem eller seks biler starter samtidig. Det giver selvfølgelig nogle sammenstød, men ifølge Paw Hansen er det noget, man forsøger at undgå.

- Det er jo egentlig ikke en kontaktsport. Det er jo ikke folkeræs, siger Paw Hansen.

Han må finde sig i at have langt at køre for at dyrke sin sport. På Sjælland foregår det kun på Nisseringen ved Næstved, og så er der en god håndfuld baner i Jylland.

I hans klasse er der 50-60 kørere på landsplan, og der er normalt 20-25 til start i hver DM-afdeling. Derfor er Paw Ring ganske godt tilfreds med en samlet placering som nummer otte med tre DM-afdelinger tilbage.

- Jeg fik en uheldig start på sæsonen. Senest blev jeg nummer fire i finalen, og der skal man tænke på, at vi havde et uheld i semifinalen, fortæller Paw Hansen.

Det uheld kom altså ved DM-afdelingen i Frederikshavn. Her var han impliceret i et større sammenstød i semifinalen.

- På grund af en banefejl, bumpede alle bilerne ind i hinanden. Vi måtte bygge bilen op igen, den var totalskadet, siger Paw Hansen.