30. maj 2020
Sporten. Horsens. Besøg hos Gilberto Macena tidligere Holbæk spiller. Foto: Peter Andersen.
gallery icon

Se billedserie

Sporten. Horsens. Besøg hos Gilberto Macena tidligere Holbæk spiller. Foto: Peter Andersen.
Foto: Peter Andersen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Macena savner Holbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Macena savner Holbæk

Angriberen Gilberto Macena har succes hos superligaklubben Horsens, men har ikke glemt den spæde start i dansk fodbold i Holbæk.

Opdateret 24. juni 2013 kl. 03:52
Lokalsport Nordvestnyt - 27. december 2010 kl. 23:19
Af Brian Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For næsten seks år siden stod en småfrysende brasiliansk fodboldspiller i Holbæk og skulle lige prøve at røre ved det dér mærkelige sne, inden interviewet med lokalavisen gik i gang. Seks år senere senere befinder den målfarlige angriber Gilberto Macena sig i Superligaklubben Horsens, hvor han behændigt styrer den nyindkøbte Toyota rundt på det glatte underlag.

Gilberto Macedo da Macena - eller Gilbert Madsen, som han hurtigt blev døbt i byen - spillede kun i halvanden sæson for Holbæk. Men den nu 26-årige frontløber gjorde stort indtryk i 2. divisionsklubben. Og der gik ikke længe, før talentet blev for stort til rækken, og den daværende Horsens-træner Kent Nielsen hentede ham til superligaen.

- Jeg siger tit til kæresten, at jeg savner Holbæk. Der blev taget så godt imod mig. Jeg blev imponeret over, hvor søde og gode de var mod mig, siger Macena, der stadig besøger venner og bekendte i Holbæk.

To gange i år har brasilianeren besøgt den tidligere Holbæk-træner Peter »Sjoser« Pedersen. Han holder også kontakten til Poul Westermann, der havde brasilianeren boende i hjemmet og sørgede for lommepenge til den dengang 20-årige Macena.

- Haha, jeg kan huske, at Poul altid kom og gav mig 20 kroner, når jeg havde scoret for Holbæk. Ham skriver jeg stadig meget sammen med, beretter Horsens-angriberen på næsten klingende dansk - dog med mere portugisisk accent end jysk.

bj nordvest.dk

arrow Læs også: Gil vil hjælpe de unge i Holbæk
arrow Holbæk med Macena og ny back mod Skovshoved
23. august 2019 kl. 16:51 Opdateret: kl. 16:51
arrow Gilberto er landet - igen
16. august 2019 kl. 16:29 Opdateret: kl. 16:29
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?