3. marts 2021
Mads Pieler Kolding fra Holbæk, her i kamp for Team Skælskør, er endnu en gang udtaget til det danske EM-landshold. Foto: Jens Wollesen
Mads Pieler Kolding fra Holbæk, her i kamp for Team Skælskør, er endnu en gang udtaget til det danske EM-landshold. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kolding EM-klar igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kolding EM-klar igen
Lokalsport Nordvestnyt - 27. januar 2021 kl. 12:17
Af Anders Vestergaard

Når man har vundet den europæiske titel 17 gange før, og når blandt andre knivskarpe Viktor Axelsen er med på holdkortet, er der ikke noget at sige til, at det danske landshold i badminton er storfavorit til at vinde EM for blandede hold endnu en gang, når mesterskaberne spilles i finske Vantaa fra den 16.- 20. februar.

Og blandt de 14 udtagne spillere er også den gennemrutinerede doublespecialist Mads Pieler Kolding fra Holbæk, der er med på det danske EM-hold for syvende gang.

32-årige Pieler Kolding har tidligere været fast inventar i verdenstoppen sammen med Mads Conrad-Petersen i herredouble og Kristina Rytter Juhl i mixeddouble, og spiller til dagligt i Badmintonligaen for Team Skælskørs forsvarende danmarksmestre sammen med den 10 år yngre Frederik Søgaard i herredouble - og har blandt andet tre danmarksmesterskaber og en guldmedalje fra den danske Thomas Cup-triumf i 2016 på sit imponerende cv.

I uge syv gælder det så de europæiske mesterskaber for blandede hold i Finland, hvor topseedede Danmark er kommet i den relativt overkommelige gruppe 1 samen med Skotland, Tyskland og værtsnationen fra Finland.

I gruppe 2 er andenseedede Englang lidt mindre favorit mod Frankrig, Holland og Rusland.

Danmark har fire singlespillere og 10 doublespillere med til Finland. I singlerne stiller Danmark med en frygtindgydende kvartet bestående af Viktor Axelsen og Anders Antonsen, der netop nu er med i World Tour-finalerne i Bankok.

Kvinderne reperæsenteres af Solrøds Mia Blichfeldt og Gentoftes Line Christophersen.

I doublerne har Mads Pieler Kolding holdkammeraten fra Team Skælskør, Kim Astrup med. Derudover stiller mændene med Anders Skaarup, Mathias Christensen og Nicklas Nøhr, mens Sara Thygesen, Maiken Fruergaard og unge talenter som Alexandra Bøje, Amalie Magelund og Freja Ravn er klar hos kvinderne.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?