4. august 2021
Sonni Larsen har forlænget sin aftale med det færøske håndboldforbund, så han er træner frem til sommeren 2022.
Sonni Larsen har forlænget sin aftale med det færøske håndboldforbund, så han er træner frem til sommeren 2022.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kalundborgs landstræner forlænger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kalundborgs landstræner forlænger
Lokalsport Nordvestnyt - 16. november 2019 kl. 14:13
Af Christian Dahl

Kalundborgenseren Sonni Larsen kom i de danske mediers søgelys, da han stod i spidsen for det færøske håndboldlandskampe i to kampe mod Danmark i kvalifikationen til mændenes EM. Nu har håndboldtræneren med fortid på Stenhus Sports College i Holbæk forlænget sin aftale med det færøske håndboldforbund, så den gælder til og med juni 2021.

- Det passer med, at vi skal spille VM-kvalifikation i januar, og så er der EM-kvalifikation de næste to år. Vi er inde i en god proces på Færøerne både hvad angår kampe og resultater og overordnet for håndbolden. Vi tabte med 18 mål mod Danmark i den første kamp, men vi tabte kun med syv i den anden, siger Sonni Larsen.

Han fortsætter som cheftræner for herrelandsholdet, men han deltager også i den generelle udvikling af håndbolden på Færøerne.

- Vi er ved at bygge op helt fra U11 med talentudvikling, og jeg har en profil, der passer meget godt til at bidrage med noget organisation og struktur, siger Sonni Larsen.

Ud over at have været tilknyttet Stenhus har han tidligere været med omkring et projekt med FIF og han er i dag også tilknyttet Ajax som kombineret talentansvarlig, U19-træner og assistenttræner i 1. division.

- Jeg tænker frem i tiden. Hvad skal der til for, at Færøerne om fire-fem år kan nå en international slutrunde, som er målet i 2024. Hvad skal der til for, at vi får internationalt niveau? Skal vi være helt smalle i eliteudvælgelsen allerede fra U11, eller skal vi satse bredere, spørger Sonni Larsen retorisk.

Som landstræner for mændene er han selvfølgelig nødt til at tænke meget resultatorienteret. Men også her kigger han analytisk på materialet.

- Hvad er det, Færøerne er gode til? Det skal vi prøve at øge. Vi er faktisk ret gode til at spille en god gang kontrahåndbold. Vi er ikke Danmark, der har 10 store skytter og 10 stærke venstre back. Men vi kan nogle ting, og dem skal vi satse mere på. Men vi har noget, hvor vi er lige så gode som Danmark. Vi kan godt. Man skal bare kunne løbe hurtigt og træffe de rigtige løsninger. Og det er noget, vi kan træne, siger Sonni Larsen.

Vikingeattitude imponerer

Han roser desuden færingernes indstilling.

- Der er en vikingeattitude. De kan godt lide at stå stærkt. Det gør ondt at spille mod Færøerne. Hjertet er med, og det er fedt. Internationalt kan du altid måle, om hjertet er med, siger Sonni Larsen.

Mens det store mål er en slutrunde inden 2024, er det kortsigtede mål at gå videre til anden kvalifikationsrunde til EM i 2022. Første skridt er at vinde første kvalifikationsrunde. Her skal Færøerne spille tre kampe på tre dage i Luxembourg mod Slovakiet, Litauen og Luxembourg.

- Det er ikke sportsligt berettiget. Spillerne er dødtrætte, men det er ens for alle, siger Sonni Larsen.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?