21. september 2020
Mathias Rysgaard fra Kalundborg slog lørdag formiddag den længst stående individuelle danmarksrekord på kortbane i svømning.
Mathias Rysgaard fra Kalundborg slog lørdag formiddag den længst stående individuelle danmarksrekord på kortbane i svømning.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kalundborgenser slår den ældste danmarksrekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalundborgenser slår den ældste danmarksrekord
Lokalsport Nordvestnyt - 07. december 2019 kl. 13:41
Af Christian Dahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den ældste bestående individuelle danmarksrekord på kortbane var lørdag morgen Jakob Andkjærs 47.44 på 100 meter fri fra 14. december 2007.

arrow Læs også: Rysgaard misser finale

Den rekord tilhører nu kalundborgenseren Mathias Rysgaard, der lørdag formiddag svømmede i 47.37 ved indledende heat til EM i Glasgow og kvalificerede sig til semifinalen lørdag aften.

Tiden er naturligvis også personlig rekord for Mathias Rysgaard, der skar 0.36 sekund af sin personlige rekord fra DM i november.

Tiden er den 10. bedste i kvalifikationen, så han skal formodentlig tage endnu en bid af sin personlige og Danmarksrekorden lørdag aften, hvis han vil kvalificere sig til søndagens finale.

- Det er sindssygt fedt. Det var lidt ligesom det, der var målet, ikke? Nu har jeg været sådan relativt tæt på danske rekorder her og der. også bare det lyder fedt, ikke? Men endelig at have en, hvor det ikke er en holdkap, men det er dig selv, yeah, siger han i et interview med Svømmesport, der kan ses på Facebook.

Mathias Rysgaard kommer dog kun i aktion en enkelt gang lørdag aften. Det lykkedes nemlig akkurat ikke for den danske mixed-holdkap i fire gange 50 meter fri at kvalificere sig til finalen.

Se interview med Mathias Rysgaard her

arrow Danske brystsvømmere er semifinaleklar ved EM
06. december 2019 kl. 12:49 Opdateret: kl. 12:50
arrow Ottesen og Beckmann deler butterfly-bronze ved EM
05. december 2019 kl. 18:24 Opdateret: kl. 12:59
arrow Ottesen og Beckmann klar til EM-semifinaler i butterfly
05. december 2019 kl. 14:15 Opdateret: kl. 14:16
Har debatten om sexisme taget overhånd?