19. september 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kalundborg-roere overhalede hele feltet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalundborg-roere overhalede hele feltet
Lokalsport Nordvestnyt - 11. september 2019 kl. 11:40
Af Brian Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var masser af drama på bølgerne, da Kåre Mattesen og Alexander Hansen fra Kalundborg Roklub endnu en gang vandt det danske mesterskab i coastal roning, da Dansk Forening for Rosport afviklede forbundsmesterskab - åbent dansk mesterskab.

Kalundborg-parret måtte en halv time før løbets start i Ishøj Strand låne en båd og havde kort efter starten et sammenstød - inden parret på utrolig vis overhalede hele feltet og dermed vandt det åbne danske mesterskab foran et tjekkisk par.

Mattesen og Hansen havde en kaotisk indledning på dagen. Ved ankomsten lykkedes det ikke at skrue riggens bolte ud, og det gjorde båden ubrugelig. En halv time før startskuddet lykkedes det at finde en båd, da et svensk par ikke kunne deltage på grund af sygdom. Men Kalundborg-roerne måtte næsten kaste sig ned i båden og nåede kun at få indstillet fodspark og åre-højde.

Mattesen og Hansen havde kun taget fem åre-træk på den fire kilometer lange strækning, da parret havde et sammenstød med båden fra Danske Studenters Roklub.

- Der var 12 både på linje til start, så vi lå meget tæt. DSR-båden kom lidt bagfra og røg ind i os, så årene flettede. De andre 10 både roede bare afsted, fortæller Alexander Hansen.

Med et afstand på 50-100 meter til konkurrenterne satte kalundborgenserne jagten i gang og nåede tilbage til hovedfeltet efter cirka en kilometer. De to næste både blev overhalet halvvejs, og så var der kun to både foran Kalundborg-parret.

- På de sidste 1000 meter er vi tæt på. Og vi kunne tydeligt høre, at de også fik flettet årer foran os, og så roede vi forbi og fik 10 meters luft, inden de kom i gang igen. Og så var det bare slutspurt til den sidste bøje, lyder det fra Alexander Hansen, der også vandt danmarksmesterskabet i herre 2'er i 2026 og 2017 - begge gange sammen med Kåre Mattesen.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?