28. september 2021
Tredje gang var lykkens gang for Jesper Hansen, der også deltog ved OL i London i 2012 og i Rio i 2016. Mandag hentede han sin første olympiske medalje, da det blev til sølv i Tokyo.
Tredje gang var lykkens gang for Jesper Hansen, der også deltog ved OL i London i 2012 og i Rio i 2016. Mandag hentede han sin første olympiske medalje, da det blev til sølv i Tokyo.
Foto: Thomas Amstrup/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jesper Hansen efter kaotisk konkurrence: Voldsomt tilfreds med sølv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Jesper Hansen efter kaotisk konkurrence: Voldsomt tilfreds med sølv
Lokalsport Nordvestnyt - 26. juli 2021 kl. 17:25
Af Christian Dahl

- Jeg har leveret startskuddet til, at Danmark forhåbentligt vinder en helvedes masse medaljer og får det bedste OL nogensinde.

arrow Læs også: OL-sølv: Stolt mor kunne ikke klare spændingen

Sådan siger 40-årige Jesper Hansen fra Svebølle, efter han mandag morgen dansk tid vandt OL-sølv i skeetskydning.

På det tidspunkt er klokken 23 lokal tid, og Jesper Hansen og hans trænere har endnu ikke nået at få aftensmad oven på en dag, hvor alle hiver i ham.

- Jeg er ikke rigtigt kommet ned endnu. Det er først lige begyndt medieshowet, siger Jesper Hansen på en overraskende god forbindelse over Whatsapp.

- Vi er lige landet i OL-byen på et værelse med en lille smule internet, forklarer Jesper Hansen.

Første OL-medalje

Det er hans tredje OL, men det er første gang, det bliver til en medalje for skeetskytten, der tidligere har vundet både EM, VM og flere afdelinger af World Cuppen.

- Det er 100 procent sikkert, at jeg er voldsomt glad. Det var en medalje i rækkefølgen, som jeg kan sætte flueben ud for. Nu har jeg EM-guld, VM-guld og nu også OL-sølv. Det er virkelig en medalje, jeg er glad for, siger Jesper Hansen.

Han sagde inden OL i et interview med Nordvestnyt, at han regnede med at komme i finalen, og så kunne alt ske.

Det rakte dog ikke til en guldmedalje, da amerikanske Vincent Hancock satte olympisk rekord med 59 træffere i finalen. Jesper Hansen måtte nøjes med 55. De sidste tre smuttere kom dog først på de sidste syv duer, hvor finalen reelt var afgjort.

Jesper Hansen er dog ikke skuffet over, at det ikke blev til guld i stedet for sølv.

- Det betyder ikke så meget. Som det udviklede sig, så er jeg voldsomt tilfreds med sølv, selv om man selfølgelig går efter guldet, siger Jesper Hansen.

- Jeg troede på det indtil de sidste 10 duer, hvor jeg smed en på stand tre. Så vidste jeg godt, at løbet var kørt. Han var for sikker og stærkt skydende, siger sølvmedaljevinderen.

Hård omskydning

Når han overhovedet fik en medalje, skyldes det efter hans mening i høj grad erfaringerne fra OL i Rio i 2016, hvor han ligesom i Tokyo kom i finalen efter omskydning. For omskydninger er meget krævende, mener Jesper Hansen.

- Omskydninger er hårde. Det er hård kost. For hver gang du trykker på aftrækkeren er det shootoff. Det er vind eller forsvind. Det er sjældent, at folk stryger til tops, efter de har været i omskydning. Man bruger så meget energi på det. Og jeg tror, det var tæt på ny rekord i antal duer i omskydningen, siger Jesper Hansen.

Derfor var han glad for at kunne trække på sine erfaringer.

- Efter Rio, hvor jeg var i en opslidende omskydning inden finalen, har jeg lært, at man lige skal trække vejret og komme ned igen og blive klar. Den lektie har jeg lært, og det var derfor, jeg kom så langt i finalen. Jeg kan i huske i Rio, at efter at have vundet omskydningen var det svært at komme ned igen. Det brugte jeg noget tid på. Jeg kom helt klart tilbage roligere. Jeg følte mig virkelig sikker før finalen. Ikke på at vinde, men på at jeg var klar, siger Jesper Hansen.

Han startede mandagen med at lave to perfekte serier. 50 pletskud uden missere. Dermed meldte han sig igen ind i den kamp, som mange havde dømt ham ude af efter de første tre indledende runder søndag.

- Jeg var pænt skuffet, da jeg kørte hjem fra skydebanen søndag. Træningen var gået godt, men jeg havde kun 72 med hjem. Det var slet ikke tilfredsstillende. Det blev en stille aften, hvor jeg sad og kiggede på væggen og på tv'et. I morges startede jeg med at lave 25, så tænkte jeg: Hrm, lad os prøve en gang til. Min træner sagde: Rolig nu. Det er ikke overstået, du skal i omskydning om at komme i finalen, fortæller Jesper Hansen.

Stormfuld kvalifikation

Mandag havde han også bedre betingelser, end han havde søndag.

Efter at have gået de første to runder med 49 pletskud i 50 forsøg, kiksede han to gange på tredje runde. Og det er der en rigtig god forklaring på.

- Jeg skød sidste runde i går, og den var kaotisk. Det var sidste runde for sidste hold, og da vi skulle starte, så startede der noget nær en storm. Der var meget turbolens. Det var monstersvært, og duerne hoppede og dansede. Da jeg så skal til at skyde, så kommer der en mand ud fra et tårn. Det var en grim oplevelse. Jeg føler, at sidste runde var uretfærdig, fortæller Jesper Hansen.

Han erkender, at det er vilkårene, når det er en udendørs sport, men han mener, at han og de andre i sidste runde havde sværere vilkår end de andre skytter. Særligt hans anden forbier var svær, da duen kom meget lavt.

- Den anden due, jeg missede i sidste runde, var uden for pædagogisk rækkevidde. Der var flere andre duer, der også var uden for pædagogisk rækkevidde, men dem fik jeg revet hjem. Hele holdet på sidste runde skød som en pose nødder, siger Jesper Hansen.

Er der penge nok?

Spørgsmålet er så, om han får mulighed for at tage det sidste skridt og vinde OL-guld om tre år ved OL i Paris. Der er ikke mange penge i skeetskydning, så det kræver, at der bliver fundet nogle midler, hvis han skal til OL igen. Derfor tør han heller ikke sætte ord på næste mål.

- Jeg ved det egentlig ikke. Vi får se, hvad tiden bringer af tilbud, om vi kan finde et bærende koncept frem mod Paris, eller om det bare bliver hyggeskydning. Men jeg har lyst til at fortsætte. Det sidste, jeg sagde til min træner, var, at hvis jeg kan skyde, som jeg har gjort på det seneste, så ser jeg intet problem i at tage tre år mere, siger Jesper Hansen.

arrow Dansk OL-helt kom halvanden time for sent til fejring
26. juli 2021 kl. 15:06 Opdateret: kl. 15:08
arrow Jesper Hansen sikrer Danmarks første medalje
26. juli 2021 kl. 11:10 Opdateret: kl. 11:12
arrow Dansk OL-sølvvinder: Min mor render nok forvirret rundt
26. juli 2021 kl. 11:03 Opdateret: kl. 11:04
Stemmer du til kommunalvalget i år?