6. april 2020
Sander De Decker fra Belgien er en af de 24 spillere, der er tilknyttet Badminton Europas talentcenter i Holbæk. Han sæsondebuterede forleden i Holbæks sidste gruppekamp mod Hvidovre i 1.division. Men han er ikke med det belgiske landshold til EM. Foto: Anders Ole Olsen
Sander De Decker fra Belgien er en af de 24 spillere, der er tilknyttet Badminton Europas talentcenter i Holbæk. Han sæsondebuterede forleden i Holbæks sidste gruppekamp mod Hvidovre i 1.division. Men han er ikke med det belgiske landshold til EM. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holbæks talenter mødes til EM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holbæks talenter mødes til EM
Lokalsport Nordvestnyt - 13. februar 2020 kl. 12:27
Af Anders Vestergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tidligere har stærke badmintonspillere med tilknytning til det lokale område været med landsholdet til EM for hold.

I 2016 repræsenterede holbækkeren Mads Pieler Kolding og Anna Thea Madsen fra Svinninge de danske farver, da det i russiske Kazan blev til EM-guld for både kvinder og mænd.

Til dette års EM for hold i Frankrig, hvor Danmark skal forsvare titlerne fra sidste år, går det strygende for danskerne med sejre i de to første holdkampe for både mænd og kvinder.

Og til mesterskaberne i franske Lievin, er Holbæk også repræsenteret, dog ikke på de danske landshold. Til gengæld er hele ni spillere fra Badminton Europes talentcenter i Holbæk Sportsby med ved mesterskaberne, som har finale i den kommende weekend.

Det europæiske talentcenter blev præsenteret og fik til huse i Holbæk i starten af 2017 og har 24 talenter fra relativt små badminton-nationer som Ukraine, Tjekkiet, Irland, Bulgarien, Island, Slovakiet, Sverige, Holland og Letland.

I de danske mænds anden kamp var Niks Podosinovski med hos Letland, der blev slået med 5-0. Og Podosinovski fra talentcenteret fik ørerne i maskinen, da han fik bank af Hans-Christian Vittinghus med 21-1, 21-14.

Milan Ludik fra Tjekkiet og Kari Gunnarsson fra Island har også deres daglige gang på talentcenteret i Holbæk Sportsby, og onsdag stod de over for hinanden, da Tjekkiet vandt med 5-0 over Island.

I førstesinglen vandt Islands Kari Gunnersson første sæt, men måtte så se Milan Ludik vinde de to næste og dermed den indbyrdes kamp.

Efter de to første kampe topper Danmark gruppe 1, mens Letland bunder.

I gruppe 2 ligger England og Sverige, med talentcenterets Felix Burestedt, i toppen. I gruppe 5 ligger Tjekkiet og Milan Ludik på andenpladsen, mens Kari Gunnarsson og Island er nummer tre.

Milan Dratva og Slovakiet ligger nummer to i gruppe 6 efter Holland. I gruppe 8 ligger Bulgarien og Dimitar Yanakiev nummer tre.

Hos kvinderne topper Danmark gruppe 1, mens Irland og Gayle Mahulette er tre'er. Talentcenterets Katerina Tomalowa og Tjekkiet er to'er i gruppe 6.

For Danmarks mænd venter den sidste og sværeste modstander i den indledende runde i form af Schweiz.

Hos kvinderne er Estland modstanderen i torsdagens sidste gruppekamp.