22. juni 2021
17-årige Kristian Egholm, der før sæsonen skiftede fra Holbæk Cykelsport til Team NPV-Carl Ras Roskilde Junior, vandt weekendens store etapeløb Youthtour på baggrund af en god enkeltstart i Roskilde.
17-årige Kristian Egholm, der før sæsonen skiftede fra Holbæk Cykelsport til Team NPV-Carl Ras Roskilde Junior, vandt weekendens store etapeløb Youthtour på baggrund af en god enkeltstart i Roskilde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holbækker vandt etapeløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holbækker vandt etapeløb
Lokalsport Nordvestnyt - 05. maj 2021 kl. 14:22
Af Anders Vestergaard

Etapeløbet Youthtour er det største af sin slags i Danmark og samler over tre dage i bededagsferien landets bedste cykelryttere i alderen fra 9 til 18 år.

I weekenden var det Roskilde Cykle Ring og Team Cycling Ringsted, der var værter for det fire etaper lange løb, som blev kørt omkring Ringsted, Roskilde og Holbæk. Og da boet blev gjort op, var det den 17-årige U19-rytter Kristian Egholm fra Holbæk, der kom øverst på podiet i sin klasse.

Kristian Egholm er førsteårs U19-rytter og kørte i klasse med de bedste danske ryttere på hans egen alder - i en til lejligheden oprettet U18-klasse på grund af corona-restriktionerne.

På fredagens første etape blev Kristian Egholm, der er lillebror til World Tour-rytteren Jakob Egholm, nummer seks på en godt syv kilometer lang rundstrækning ved Vigersted nord for Ringsted, der skulle gennemkøres 10 gange.

Anden etapes 14,5 kilometer lange enkeltstart var henlagt til en rute ved dyrskuepladsen i Roskilde, og i dysten mod uret var Kristian Egholm bedst og kørte med et fornuftigt forspring sig i den røde føretrøje, som han var iført på samme dags tredje etape, et 35 kilometer langt gadeløb i Roskilde by.

Godt 1100 højdemeter

I et lidt hidsigt kriterium med masser af skarpe sving, der kræver god teknik på cyklen, blev Egholm nummer tre og beholdt den røde trøje til den afsluttende 74 kilometer lange kongeetape med de 1106 højdemeter omkring Maglesø, Algestrup og Brorfelde. En rigtig hård rute, hvor der konstant var udskilning bagfra og hvor en gruppe på 20 ryttere kom samlet til mål på toppen ved det tidligere Maglesø Traktørsted. Blandt dem var Kristan Egholm, der undervejs havde godt styr på sine nærmeste konkurrenter og med en syvendeplads kunne lade sig hylde med etapesejren øverst på podiet. Kristian Egholm, hf-studerende på Stenhus i Holbæk, blev som U15-rytter dansk mester både i linjeløb og på enkeltstarten, og op til denne sæson skiftede han fra Holbæk Cykelsport til talent-udklækningsholdet Team NPV-Carl Ras Roskilde Junior, hvor også storebror Jakob og eksverdensmester Mads Pedersen har haft medlemskort.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?