23. juni 2021
Holbæk-spillerne jubler over scoring mod bundholdet i 2. division, Holstebro. Foto: Brian Jensen
Holbæk-spillerne jubler over scoring mod bundholdet i 2. division, Holstebro. Foto: Brian Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holbæk tættere på stregen efter sejr over bundhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Holbæk tættere på stregen efter sejr over bundhold
Lokalsport Nordvestnyt - 10. maj 2021 kl. 11:05
Af Brian Jensen

Holbæk sikrede sig søndag en særdeles vigtig sejr i 2. division, da holdet på udebane besejrede bundholdet Holstebro med 3-1. Dermed er Holbæk nu kun to point fra Næsby og en plads over nedrykningsstregen - med fire kampe tilbage.

Næsby mangler fortsat at møde Jammerbugt FC og Thisted FC, der er henholdsvis nummer et og tre i tabellen.

Holbæk-anfører Malte Sjørslev nåede at fyre en enkelt afslutning mod Holstebro-målet, inden de jyske værter bragte sig i front. Lasse Lilbæk fyrede et skud afsted med det kolde højreben, og afslutningen snittede Holbæk-forsvareren Hervé Gamys, så bolden strøg i en bue over Mikkel Kvist i målet. Føringen varede dog ikke længe.

Blot to minutter senere forsøgte Mads Bobjerg Larsen sig fra højrekanten. Hans skud voldte Holstebro-målmanden så store problemer, at bolden trillede over målstregen - efter at målmanden egentlig havde blokeret skuddet.

Det blev indledningen til en god Holbæk-periode, med adskillige gode afslutninger. I den anden ende brillerede Kvist ved at snuppe et hjørnespark med én hånd.

Rødt kort til Illum

Både Mikkel Jensen, der var placeret som spydspids, og Bobjerg Larsen havde gode muligheder for at øge føringen. Værterne kom frem til sporadiske chancer, og efter en halv time havde gæsterne klart mest boldbesiddelse.

I første halvlegs slutning tog højrebacken Gustav Gjøg en dribletur langs kanten, og han fandt med en fornemt indlæg back-kollegaen i venstre side, Frederik Nymark. 18-årige Nymark tøvede ikke og sendte resolut bolden i mål til pauseføring på 2-1 til Holbæk.

Holbækkerne fik medvind i anden halvleg i Holstebro Idrætspark, men det var dog hjemmeholdet, der tegnede sig for den første og største chance. Holstebros Sebastian Lau Nielsen kunne meget vel have udlignet, men hans hovedstød ramte stolpen, så en lettet Mikkel Kvist kunne gribe bolden.

Holstebro forsøgte sig to gange med en dobbelt udskiftning i anden halvleg, men hjemmeholdet fik aldrig rigtig sat Kvist i Holbæk-målet på de store prøver i de sidste 45 minutter.

Et kvarter før tid fik Holbæks midtbanespiller Jeppe Illum en advarsel for at brokke sig til dommeren - og den blev få minutter senere dyr. For efter en batalje med Kristian Bach Nielsen fik både Illum og Holstebro-spilleren gult kort - og dermed måtte Illum for anden gang i sæsonen forlade banen med et rødt kort - efter to advarsler.

- Han fælder mig bagfra og så kommer der en og løfter mig op. Så siger jeg »hvad laver du?« og så giver dommeren os begge gult kort for at opfordre til usportslig optræden, fortalte Jeppe Illum efter opgøret.

Indstilling på plads

Det røde kort fik prompte Holbæk til at sende Mathias Eilstrup Larsen på banen, og han kom - ganske som forudsagt af træner Klaes Egel Rasmussen - til at spille en afgørende rolle. For efter få minutter på banen blev Larsen nedlagt i feltet, og så kunne anfører Malte Sjørslev score fra straffesparkspletten.

Det fik en stor del af tilskuerne til at forlade det solfyldte og vindblæste stadion, og kort efter kunne Holbæk-mandskabet tage fat på den fire timer lange køretur hjem med tre meget vigtige point i bagagen.

- Man kunne da godt se at kampen var vigtig, indstillingen var på plads. Hvad der ikke var i godt spil var der i tilstedeværelse og engagement, lød det efter opgøret fra en tilfreds Holbæk-træner, der havde overskud til at rose modstanderne.

- Jeg er imponeret over Holstebro, for de lægger sig ikke bare ned. I første halvleg ville vi dominere med bolden, gå højt i presset og sætte spillet. Det lykkedes delvist i første halvleg, mente Klaes Egel Rasmussen, der på trods af det røde kort i kampens slutning ikke rigtig nåede at få sved på panden.

- Jeg tror ikke jeg stod og var urolig, selv om vi fik et rødt kort. Indskiftningen af Mathias (Eilstrup Larsen, red.) var en direkte konsekvens af udvisningen, sagde Rasmussen.

Træner i isolation

Holstebro måtte undvære cheftræneren Kim Kristensen, fordi hans søn er positiv med corona. Derfor havde assistenttræner Kim Jakobsen ansvaret på sidelinjen - og han havde en form for dejavu.

- Det ligner meget de kampe, vi tidligere har spillet. Vi har tabt 10 kampe med et enkelt mål og kampen mod Holbæk ligner de kampe, vurderede Jakobsen, der så et jævnbyrdigt opgør.

- De første 80 minutter, indtil straffesparket, var helt lige. Holbæk lavede målene, men vi havde tre-fire chancer vi kunne score på. I dag havde vi det der skal til, for at få point, men vi kan ikke sige noget til Holbæks sejr, de laver trods alt tre mål, erkendte Holstebro-træneren, der efter nedrykningen til danmarksserien kan begynde at forberede næste sæson.

- Vi tager en kamp ad gangen, vi er jo rykket ned. Men jeg kan ikke sætte en finger på spillernes indsats, mente Kim Jakobsen.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?