5. august 2021
22-årige Joeanna Nielsen fra Holbæk håber, at hun til august kan kvalificere sig til VM i triatlon  på Hawaii.
22-årige Joeanna Nielsen fra Holbæk håber, at hun til august kan kvalificere sig til VM i triatlon på Hawaii.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holbæk på EM-podiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holbæk på EM-podiet
Lokalsport Nordvestnyt - 09. juli 2021 kl. 15:52
Af Brian Jensen

I 2017 brød Holbæk Triatlonklub ud fra Holbæk Svømmeklub og dannede sin egen forening, Holbæk Tri. Allerede en måned efter fik klubben sin første europamester, da Charlote Bøje Schmidt var hurtigst i aldersgruppen 55-59 år ved EM i Herning. Nu har Holbæk Tri igen fået et medlem på podiet ved EM - den 22-årige Joeanna Nielsen fra Holbæk sikrede sig nemlig en bronzemedalje i aldersgruppen 18-24 år, da der blev afholdt EM i Helsingør i slutningen af juni.

22-årige Joeanna Nielsen kom ind på tredjepladsen på den klassiske halve ironman-distance på 113 kilometer - 1,9 kilometer svømning, 90 kilometer cykling og 21 kilometer løb. Det gennemførte holbækkeren på fire timer og 50 minutter.

Joeanna Nielsen arbejder mellem de daglige træningspas på timebasis i en vuggestue og i en børnehave og i ældreplejen i Holbæk Kommune. Hun har i to et halvt år satset på at kvalificere sig til VM på Hawaii på konge-distancen - 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42 kilometer løb. Det kræver, at hun i august vinder ironman-konkurrencen for aldersgruppen 18-24 år i København.

Holbæk Tri's Tom Leth Jensen deltog i 2017 i EM i Helsingør, og han var også på plads i år. Han imponerede med 25. plads i aldersgruppen 55-59 år. Jensens tid på den halve ironman var fem timer og 14 minutter. I aldersklassen 30-34 år gennemførte Christina Minkwitz sin første halve ironman med en tid på seks timer.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?