9. august 2020
Petanque Holbæk (billedet) og Team Vestsjælland Petanque er nu oppe i landet bedste række.
Petanque Holbæk (billedet) og Team Vestsjælland Petanque er nu oppe i landet bedste række.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holbæk og Høng op i elitedivisionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holbæk og Høng op i elitedivisionen
Lokalsport Nordvestnyt - 03. september 2019 kl. 13:02
Af Christian Dahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Petanque Holbæk og Team Vestsjælland Petanque (Team VP) fra Høng skal i 2020 spille i landets bedste række i petanque.

I den løbende turnering kaldet Sommerlandsturneringen har begge klubbers førstehold i år ligget i 1. division. Men efter sidste runde, som blev spillet i weekenden i Karlslunde, er Holbæk og Team VP rykket op, så de næste år spiller i elitedivisionen.

For begge klubbers vedkommende betyder det, at den er den eneste forening i sin kommune, der spiller i landets bedste række i et af specialforbundene under DIF.

Efter de første tre stævner i Sommerlandsturneringen var Holbæk ubesejret med otte vundne kampe og en enkelt uafgjort. Men der manglede fem kampe i den afsluttende weekend, og her lagde Holbæk ud med at tabe 3-5 til Tappernøje lørdag. Derefter slog de Hvidovre 7-1, men lørdagen sluttede med nederlag på 6-2 til Team VP, der desuden slog Star Master's 5-3 og tabte 5-3 til StarPetanque lørdag.

Med to sejre søndag hentede Holbæk førstepladsen foran netop Team VP på andenpladsen. Holbæk sluttede med 23 point, mens Team VP måtte nøjes med 21. Begge hold vandt begge sine kampe søndag, hvor Holbæk slog Star Master's og StarPetanque med 6-2 og 5-2, og Team VP slog Hvidovre 7-1 og Tappernøje 6-2.

Dermed rykkede begge klubber op, og Holbæk kunne juble over førstepladsen. Og stemningen blev ikke dårligere af, at arrangørklubben Hedebo ved samme stævne vandt guld i elitedivision og med andetholdet vandt 2. division.

- En super sæson, hvor alle spillere har bidraget, og suppleret hinanden når der var brug for det. 2020 venter forude, og den skal da have en over nakken, skriver Team Vestsjælland Petanque på sin Facebookside.

Også i Holbæk er der stor glæde over førstepladsen og oprykningen. Formand Lars Lloyd glæder sig ikke mindst over, at klubben nu vil være at finde på allerøverste hylde i Danmark, når den næste år er vært for det individuelle DM i Holbæk Sportsby.

- Klubbens store ønske er naturligvis, at petanquebanerne i Holbæk Sportsby bliver en realitet, så Holbæk yder respekt for sportsgrene, som trækker succes til Holbæk, og så klubben kan drive en sportsgren til gavn for eliten og bredden skriver Lars Lloyd i en pressemeddelelse.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?