28. september 2021
Spillende træner Mehmet Tomak bekræfter, at Holbæk United ikke kommer til at træne i sæsonen efter nedrykningen til serie 2.
Spillende træner Mehmet Tomak bekræfter, at Holbæk United ikke kommer til at træne i sæsonen efter nedrykningen til serie 2.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holbæk United drosler ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holbæk United drosler ned
Lokalsport Nordvestnyt - 28. juli 2021 kl. 15:00
Af Anders Vestergaard

Det startede som et ambitiøst projekt i serie 5. Nu er det blevet til et hyggeprojekt, som de håber at kunne klare sig med i serie 2 - uden at træne.

Holbæk United rykkede sidste år ud af serie 1 på en klar sidsteplads. Klubben erkendte selv, at den lå en række for højt, men håbet er nu, at spillerne kan hygge sig i serie 2.

- Det bliver i hvert fald sjovere end serie 1. Serie 2 er ikke nem, men det bliver lidt sjovere. Der er mange lokale hold, og de kampe plejer at være hyggelige og sjove, siger Holbæk Uniteds formand Turgay Keskin.

Men det bliver uden at træne. For spillerne i klubben er blevet ældre, og ambitionerne er erstattet af hygge.

Klubben så dagens lys i 2014, hvor den startede i serie 5 med masser af spillere, der var vant til at spille på meget højere niveau.

Det kunne ses på resultaterne, da Holbæk United vandt alle kampene i foråret 2014 i serie 5, og i den efterfølgende sæson i serie 4 blev det til 21 sejre og en uafgjort.

Først den 8. september 2015 prøvede Holbæk United at tabe en seriekamp, og i 2018 - fire et halvt år efter deres første turneringskamp i serie 5 - lykkedes det at rykke op i serie 1.

- Ambitionen var inden for en årrække at komme i serie 1. Det nåede vi ret hurtigt. Hurtigere end vi havde regnet med. Og der fik vi et par sæsoner, fortæller Turgay Keskin.

Det lykkedes to sæsoner i træk at overleve for Holbæk United, men nu er de altså rykket ned i serie 2.

- Vi bliver ældre, folk får familie og arbejde, og nogen flytter til København. Vi har ikke nogen ungdomsafdeling, vi kan hive spillere op fra, og så bliver det svært at holde til, siger Turgay Keskin.

En række unge spillere i klubben brød - i fuld forståelse med Holbæk United - sidste år ud og stiftede i stedet klubben Bæk City, der spiller i serie 4 i efteråret. Det er medvirkende til, at de tilbageværende har besluttet at gøre det til et rent hyggeprojekt.

- I serie 1 er det umuligt. Der skal du træne. Jeg tror godt, det kan lade sig gøre i serie 2, for vi har udmærkede spillere. Men det kommer til at ændre sig fra uge til uge, for det er svært at sige, hvilket hold vi kan stille med, siger Turgay Keskin.

Træner Mehmet Tomak fortæller, at alle spillerne fra sidste sæson i serie 1 fortsætter, og han regner med en enkelt ny spiller også.

Han bekræfter, at holdet ikke kommer til at træne i sæsonen.

- Vi kommer til at træne et par gange i opstarten, men ikke i sæsonen. Dem, der er gamle nok, kan spille med på old boys-holdet også. Det giver også en slags træning, siger Mehmet Tomak.

Stemmer du til kommunalvalget i år?