28. maj 2020
Holbæk-træner Lars Feist er skuffet over mere end en måneds tavshed fra Divisionsforeningen. Foto: Svend Erik Hansen
Holbæk-træner Lars Feist er skuffet over mere end en måneds tavshed fra Divisionsforeningen. Foto: Svend Erik Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holbæk: Aflysning vil ikke være fair

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holbæk: Aflysning vil ikke være fair
Lokalsport Nordvestnyt - 05. maj 2020 kl. 11:00
Af Brian Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag gav Divisionsforeningen sin indstilling til kulturminister Joy Mogensen (S) om, hvornår man ønsker at fodbolden bliver genoptaget i Superligaen og i 1. division. Men der er fortsat intet nyt omkring forholdene i 2. division, og det skaber frustrationer rundt om i klubberne.

Mandag udtalte Jordan Gardner, der er bestyrelsesformand for topholdet i 2. division, FC Helsingør, at det tyder på en aflysning af 2. division, når Divisionsforeningen tydeligvis kun lancerer regler og retningslinjer for de to øverste rækker. Senere mandag afviste Torben Oldenborg til hjemmesiden bold.dk, at en aflysning kommer på tale og afslørede, at der er en række forskellige scenarier for, hvordan 2. division kan afvikles.

I Holbæk er træneren Lars Feist også frustreret over meldingerne fra Divisionsforeningen - eller rettere, de manglende udmeldinger. Mandag modtog Holbæk informationer fra Divisionsforeningen - efter mere end en måned med stilhed - men klubben må ikke videreformidle oplysningerne.

- Vi er blevet mødt af larmende tavshed fra Divisionsforeningen, siden vi holdt møde med dem den 9. april. Det har selvfølgeligt skabt frustrationer, fordi vi kun vidste hvad vi læste i pressen. Mandag blev vi så orienteret af Divisionsforeningen, siger Feist,

For tilfældigt

Skrækscenariet for Holbæk er, at 2. division bliver aflyst.

- Jeg kan lige nu læse, at man vil starte Superligaen og 1. division den 29. maj. Og med baggrund i, at vi intet har hørt siden 9. april, så kan jeg godt forstå, at Helsingør udtaler sig sådan. Hvis Helsingør skulle få ret i deres antagelse om, at 2. division bliver aflyst, så kán man simpelthen ikke rykke hold op eller ned. Jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at Divisionsforeningen ikke kan se, at man ikke kan foretage op- og nedrykninger på baggrund af en sæson, som kun er spillet 51 procent færdig. De må da være indlysende for enhver, mener Feist.

Holbæk er placeret på en nedrykningsplads, og træneren håber, at det bliver muligt at gøre sæsonen færdig på grønsværen - i en eller anden form.

- Hvis det ender med en aflysning, hvad gør vi så med op- og nedrykning. Det er for tilfældigt, og så er det lige meget om vi ligger til nedrykning eller ej, fastslår Feist.

Træneren understreger, at han har respekt for Divisionsforeningens arbejde.

- Divisionsforeningen har mange gode tanker. Men jeg er skuffet over, at vi intet har hørt i den sidste måned og jeg ville ønske, at vi havde fået information om planerne for 2. division. Jeg har respekt for Divisionsforeningens arbejde, siger Holbæk-træneren og erklærer sig klar til at spille i hele juli, hvis det skullle være nødvendigt.

- Hvis man kun kan spille de sidste fem kampe i grundspillet og en eventuel playoff-kamp, så bakker vi op om det. Det eneste, vi ikke kan leve med er en aflysning, og at man stadfæster stillingen, så Holbæk og de andre hold i bunden rykker ned. Fem kampe og playoff er for mig minimum, hvis det skal være sportsligt fair, siger Lars Feist.

Mandag bød også på et forslag fra Slagelse-formand Michael Birkedal om at droppe nedrykning fra 2. division og i stedet udvide rækken med to hold.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?