27. maj 2020
Jesper Hansen fra Svebølle sluttede på en 10. plads ved EM.
Jesper Hansen fra Svebølle sluttede på en 10. plads ved EM.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hansen er nu eks-europamester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hansen er nu eks-europamester
Lokalsport Nordvestnyt - 18. september 2019 kl. 13:41
Af Anders Vestergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var tæt på en finaleplads, men det lykkedes ikke Svebølle-skytten Jesper Hansen at beholde sit europamesterskab, da sidste års EM-titel fra Østrig skulle forsvares i italienske Lonato fredag og lørdag.

arrow Læs også: Skeetskytte forsvarer europamesterskab

Den forsvarende mester sluttede på en samlet 10. plads og må nu kalde sig tidligere europamester.

I fredagens første kvalifikationsskydning ramte han 48 lerduer af de 50 i de to første runder. Det var ikke optimalt, men tåleligt inden lørdagens tre runder af 25 duer. Her missede han blot en enkelt due og sluttede kvalifikationsrunderne med 122 pletskud. Almindeligvis plejer det at være nok til en finaleplads, men bare ikke denne gang, hvor der skulle 123 træffere til at komme i omskydning om en plads i medaljekampen.

- Det var så tæt som det kunne være. Men jeg missede en due, som jeg ellers kan ramme med bind for øjnene, i to runder i træk. Men skydemæssigt var det såmænd godt nok. Det var bare stolpe ud, sagde Jesper Hansen om sit titelforsvar i den individuelle konkurrence.

Han og landholdskammeraterne Emil Petersen og Johan Birklykke havde via deres individuelle resultater skudt sig blandt de otte bedste i holdskydningen og var søndag oppe mod de italienske hjemmebanefavoritter, der i den første kamp blev slået med 57-55.

I den anden kamp blev danskerne slået af Tjekkiet med 56-55 og skulle så ud i en kamp om bronzemedaljerne mod Cypern. Men kampen om mesterskabernes tredjeplads blev tabt med 55-52.

- Vi følte os lidt snydt, fordi vi undervejs ramte tre duer uden at de gik i stykker. Men dommerne registrerede dem som ikke ramt, fortæller Jesper Hansen.

Mens de fleste andre konkurrenter nu kan betragte sæsonen som afsluttet, må Jesper Hansen vente lidt endnu med at sikre sit gevær.

Han har kvalificeret sig til World Cup-finalerne, som skydes i næste måned i Al Ain.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?