28. september 2021
Lørdag den 14. august får Gørlev IF comeback i fodboldens serie 3 med udebanekamp i Vemmelev.
Lørdag den 14. august får Gørlev IF comeback i fodboldens serie 3 med udebanekamp i Vemmelev.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gørlevs oprykkere vil videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gørlevs oprykkere vil videre
Lokalsport Nordvestnyt - 28. juli 2021 kl. 13:00
Af Anders Vestergaard

Tilbage i 1990'erne spillede klubben i fodboldens sjællandsserie, men forsvandt så gradvist fra radaren for til sidst i 2018 at stå helt uden seniorhold.

Det gjorde ondt på den dengang kun 20-årige Gørlev-dreng Martin Ahlgren, der sammen med et par kammerater tog initiativ til at få stablet et serie 6-hold med en række lokale spillere på benene. Efter halvandet år var projektet på skinner og oprykning til serie 5 en kendsgerning. Og lørdag den 14. august får Gørlev IF comeback i serie 3, når Vemmelev Boldklub tager imod i sæsonpremieren.

Men de sportslige ambitioner rækker til endnu mere.

- Det er en fed pulje med mange lokale klubber, vi er havnet i. Det bliver spændende, men vores klare mål er at rykke op i serie 2 og at andetholdet i serie 5 også rykker op, siger 22-årige Martin Ahlgren, der brænder for sin barndomsklub, er assistenttræner for oprykkernes cheftræner André Kadin og selv står i spidsen for serie 5-holdet. Samtidig spiller angrebstalentet for divisionsklubben i Slagelse, men er i fuld gang med genoptræningen efter sin anden korsbåndsskade.

Gørlevs unge førstehold med en gennemsnitsalder på omkring 20 år, var i sidste sæson ganske suveræne, vandt serie 4-puljen foran FC Kalundborg og sluttede med en storsejr over Svinninge.

- Vi har cirka 45 spilere til de to hold, der består af lokale spillere men også spillere fra Vemmelev og Slagelse. Problemet kan være, at de unge spillere skal til at studere og måske forlader klubben. Så derfor træner de to hold også mere og mere sammen, så de bedste fra serie 5-holdet er klar til at tage over, siger Martin Ahlgren.

Han understreger, at Gørlev IF er stedet, hvor man går på banen for at vinde men også har øje for det sociale samvær.

- Det skal være et fedt sted at være, og der skal være plads til at drikke øl og hygge sig efter kampene, siger Ahlgren, der kan konstatere, at godt 100 tilskuere hver gang er på plads til hjemmekampene, hvor der også kan købes et bredt udvalg af merchandise i Gørlev IF-farverne.

Ifølge Martin Ahlgren har Gørlev et godt sammentømret hold med rutinerede profiler, der har scoret en stor del af sidste sæsons 116 mål.

Jakob Jensen, den tidligere ligaspiller i Lyngby er dog stoppet, mens Christoffer Bergmann, der har været på kontrakt i FC Midtjylland fortsætter.

- Vi er godt besat, men desværre skal vores målmand Simon Nielsen ind og aftjene sin værnepligt. Så vi leder efter en afløser på andetholdet, eller måske kan vi overtale den tidligere keeper Mads Kümpel, men han foretrækker at spille i marken, og det skal der også være plads til, siger Martin Ahlgren, som betragter oprykkerne som et offensivt hold med lyst til at have bolden og styre kampene.

Stemmer du til kommunalvalget i år?