30. november 2020
Anfører og topscorer Nick Trier hører sammen med spillende træner Jonas Thomsen til de mere rutinerede spillere hos Svebølle, der nu er rykket op i serie 1. Foto: Anders Vestergaard
Anfører og topscorer Nick Trier hører sammen med spillende træner Jonas Thomsen til de mere rutinerede spillere hos Svebølle, der nu er rykket op i serie 1. Foto: Anders Vestergaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godt efterår gav Svebølle oprykning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt efterår gav Svebølle oprykning
Lokalsport Nordvestnyt - 20. maj 2020 kl. 10:35
Af Anders Vestergaard

Efter nogle år i serie 1 startede de en sportslig optur i 2007, der kulminerede med sæsoner i 2. division, inden en nedrykning og en konkurs i 2016 satte en stopper for dét eventyr.

Ikke mange dage efter startede boldklubben forfra med et nyt navn og førsteholdet i serie 3.

Og nu bare fire år senere ser en ny sportslig optur ud til at være på vej for Svebølle Boldklub og Idrætsforening 2016, som uden at røre en finger rykkede op i serie 1, da den sjællandske union forleden suspenderede sæsonen og i store træk lod efterårssæsonens slutstilling være gældende.

Da efteråret sluttede med hjemmesejren på 4-0 over Såby Fodbold sidst i oktober, lå Svebølles nyoprykkede serie 2-hold på førstepladsen i pulje 3, et enkelt point foran Hvalsø, og den stilling stadfæstede DBU Sjæland så på grund af coronakrisen, og dermed var den anden oprykning i træk en kendsgerning.

Og selv om den kom til verden rent administrativt, mener spillende træner i Svebølle , Jonas Thomsen, at den er fuldt fortjent.

- Vi havde under alle omstændigheder en oprykning i sigte og var opsatte på at gå ud og kæmpe om den sammen med Hvalsø, som set over efterårsturneringen var det bedste hold, vi mødte. Og vi slog dem sikkert, siger Jonas Thomsen, der ser den hurtige oprykning som en slags kredit for et godt efterår.

Luftturen må vente

I Svebølles 11 kampe tabte holdet til Svogerslev i september og spillede uafgjort i den målrige sæsonpremiere mod de lokale rivaler fra Kalundborg, mens de øvrige ni kampe er vundet.

- Man kan diskutere om afgørelsen er fair eller ikke, men sådan er vilkårene. Gennem efteråret synes jeg, vi var det bedst spillende hold, og derfor synes jeg, oprykningen er fortjent, siger den spillende træner som altså ikke endnu har fået den obligatoriske lufttur, fordi al fodbold har ligget stille i et par måneder.

Trænerteam og spillere har ønsket hinanden til lykke over nettet, og de arbejder nu målrettet på at få banket en ægte oprykningsfest på plads, når den slags igen bliver tilladt.

Årets spiller tilbage

Svebølle er som de fleste andre klubber netop begyndt at træne igen i små grupper, som reglerne foreskriver, og Jonas Thomsen glæder sig over, at der er arbejdsro til at få den relativt unge trup i form til debut'en i serie 1.

- Vores trup er intakt, og så får vi oven i købet årets Svebølle-spiller i de sidste to sæsoner, Oisin Reddy, tilbage efter et halvt år i Australien, siger træneren om offensivspilleren med de irske aner.

29-årige Jonas Thomsen, der for at par år siden vendte tilbage til barndomsklubben med masser af divisions- og superligaerfaring, er på samme alder som holdets anfører og topscorer Nick Trier, der har scoret 22 af Svebølles 40 mål i den afviklede halvsæson.

- Rimeligt imponerede i bare 11 kampe, roser Jonas Thomsen, der ser frem til lokalopgørene i serie 1 mod den vestlige nabo fra Raklev.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?