13. april 2021
Mathias Rysgaard har døjet med skader siden nytår. Alligevel slog han to personlige rekorder, da den danske svømmeelite var samlet til det første OL-kvalifikationsstævne.
Mathias Rysgaard har døjet med skader siden nytår. Alligevel slog han to personlige rekorder, da den danske svømmeelite var samlet til det første OL-kvalifikationsstævne.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godkendt OL-kval efter dårlig optakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godkendt OL-kval efter dårlig optakt
Lokalsport Nordvestnyt - 08. marts 2021 kl. 12:22
Af Christian Dahl

De danske svømmere havde i weekenden årets første chance for at klare kvalifikationstiderne til OL.

arrow Læs også: Julie Kepp klarede OL-kravet

Kalundborgenseren Mathias Rysgaard har i årevis haft OL-deltagelse som altoverskyggende mål, men placeringsmæssigt blev det ikke noget godt stævne for ham.

Det har dog en helt naturlig forklaring, da Danmarks hurtigste på 100 meter ikke har svømmet meget siden nytår på grund af skader i knæ og skulder.

De skader er heldigvis i bedring, og MAthias Rysgaard ser positive ting i weekendens stævne.

- Alt i alt synes jeg, at det har været en god weekend. Jeg har lavet to personlig rekorder, og det havde jeg ikke regnet med. Så jeg tror, at med den rette støtte og træning har jeg en reel chance for at kvalificere mig til de europæiske mesterskaber i maj - og måske endda kvalificere mig til OL, som senest kan gøres til EM., fortæller Mathias Rysgaard.

Ud over skaderne har Mathias Rysgaard været plaget af personlige problemer, som kostede det meste af nattesøvnen op til søndagens 100 meter fri, som er hans primære løb.

Med tiden 50.44 blev han kun toer i indledende heat, og efter eget valg svømmede han ikke finalen. Tiden er over et sekund fra hans personlige rekord og godt halvandet sekund fra OL-kravet.

Til gengæld satte han personlige rekorder på både 50 meter fri og 50 meter ryg med henholdsvis 23.21 og 26.57. Begge rekorder blev sat i indledende heat. I 50 meter ryg deltog han ikke i finalen, mens han i 50 meter fri blev delt treer i finalen i tiden 23.42.

- Svømmemæssigt er jeg glad for det, jeg har leveret. Jeg har sat personlig rekorder på både 50 fri og 50 ryg. På 100 meter fri svømmede jeg cirka et sekund over EM-kravtiden. Den, havde jeg håbet, kunne være hurtigere, men det er faktisk ret godt taget i betragtning, at jeg ikke har svømmet særlig meget de sidste par måneder, siger MAthias Rysgaard.

arrow Rysgaard et svømmetag nærmere OL-kravet
12. april 2021 kl. 10:43 Opdateret: kl. 10:43
arrow Rysgaard på rekordjagt i Sverige
07. april 2021 kl. 16:39 Opdateret: kl. 16:39
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?