1. december 2020
Holbæk United spiller også i serie 1 i næste sæson. Foto: Per Christensen
Holbæk United spiller også i serie 1 i næste sæson. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gode nyheder for Tuse og Holbæk United

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gode nyheder for Tuse og Holbæk United
Lokalsport Nordvestnyt - 19. maj 2020 kl. 16:29
Af Christian Dahl

De endelige streger for op- og nedrykning i seriefodbolden kan være meget svære at holde styr på. Sidste sæson var Holbæk B&I ikke klar over, at andetholdet var rykket op i serie 1, da Nordvestnyt ringede og sagde tillykke, og både Tuse og Holbæk United har tidligere prøvet at tro, at de risikerede nedrykning, indtil Nordvestnyt kunne fortælle, at de var sikret.

Derfor kan man håbe på tilgivelse i år, når Nordvestnyt mandag skrev, at Tuses andethold ikke var sikker på oprykning til serie 2 endnu, og at Holbæk United risikerede nedrykning fra serie 1.

Det er nemlig ikke tilfældet. Tuse er rykket op, og Holbæk United risikerer ikke nedrykning.

Stort regnestykke afgør nedrykning

Det hele bunder i, at op- og nedrykningen i serierne bliver påvirket af en række resultater højere oppe.

De fem nedrykkere fra 2. division skal placeres i pulje 1 og 2 i danmarksserien, hvis de kommer øst for Storebælt, og 3 og 4, hvis de kommer vest for Storebælt. Da der altid skal være 20 øst- og 20 vesthold i danmarksserien, bliver antallet af nedrykkere fra de fire puljer reguleret alt efter geografien på nedrykkerne fra 2. division.

Samme billede kommer, når nedrykkerne fra danmarksseriens pulje 1 og 2 skal placeres. Her skal københavnerholdene i københavnsserien, mens de sjællandske hold skal i sjællandsserien. Dermed kommer nedrykkernes geografi igen til at spille ind på antallet af nedrykkere fra sjællandsserien.

Samlet kan der komme mellem nul og syv nedrykkere fra danmarksserien til sjællandsserien.

Reddet af Lolland-Falster

Det slår igennem hele vejen ned gennem serierne, og en sidste finte er, at antallet af nedrykkere fra sjællandsserien fra Lolland-Falster nedsætter antallet af nedrykkere i de sjællandske rækker under sjællandsserien

Holbæk United ligger som nummer 10 i serie 1 pulje 2. Men med et point mere end Brøndby på 10. pladsen i pulje 1.

På papiret kan den placering give nedrykning. Men i de tilfælde, hvor den giver nedrykning, er der også nedrykning til nummer 10-12 i begge sjællandsseriens puljer.

Det betyder, at de to Lolland-Falster-hold Frem Sakskøbing og NFB rykker ud - og dermed skal antallet af sjællandske nedrykkere i rækkerne under reduceres med to.

Det betyder, at 10. pladsen i serie 1 ikke kommer til at give nedrykning, og Holbæk United spiller dermed også i serie 1 i næste sæson.

I serie 3 er Tuses andethold nummer to i pulje 6.

I det værst tænkelige scenarium for sjællandsk fodbold vil der kun være syv af de otte toere i serie 3, der rykker op, men Tuse er ikke dårligste toer.

Under normale omstændigheder havde Tuse taget førstepladsen.

Men da holdene i denne sæson kun mødes en gang, er det målscoren og ikke indbyrdes opgør, der afgør placeringen ved pointlighed.

Både Tuse og RB 1906 slutter på 23 point, og holdene spillede 1-1 i Roskilde i efterårets sidste kamp.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?