25. juni 2021
Lærke B. Niklasson tømmer en flaske bobler over Cecilie Buchberg midt i et tv-interview.
gallery icon

Se billedserie

Lærke B. Niklasson tømmer en flaske bobler over Cecilie Buchberg midt i et tv-interview.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra Raklev til DM-guld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fra Raklev til DM-guld
Lokalsport Nordvestnyt - 07. juni 2021 kl. 11:52
Af Anders Kamper

Ved siden af spillere som Kelly Fitzgerald og Lauren Sajewich er Cecilie Buchberg den mere stille eksistens på HB Køges hold. Men hendes betydning kan og skal ikke underurderes.

Lørdag eftermiddag blev den unge kvinde fra Rørby og siden Raklev dansk mester med HB Køge, da holdet foran 1248 tilskuere i Køge vandt 3-1 over Brøndby.

Cecilie Buchberg scorede til 2-0 på et skud lige udenfor feltet, og efter pausen fik hun 3-0 i et par omgange på en aflevering fra Kyra Carusa.

- Det er helt fantastisk, og det kunne ikke være skrevet bedre! Vi var godt forberedt og klar fra start, og vi vidste udmærket godt, hvad der skulle til. Vi var klar til at levere, selv om Brøndby har stået i disse kampe før. Men vi har en tro på egne evner, og den har vi haft hele tiden - også i dag, siger Buchberg med DBU´s og DIF´s guldmedaljer om halsen.

- Jeg scorer ikke så tit, så det er fantastisk at score to gange, hvor jeg plejer at lave assist. Det er altid fedt at slå Brøndby og også i dag foran alle fans og det set up, der er her. Vi vidste, hvad vi skulle, og det er bare fedt, det her. At der er så mange, der gider at komme og se os og støtte projektet i vores første sæson i Ligaen, er jo helt vildt. Vi har overrasket de fleste, og at slå Brøndby til sidst er bare prikken over i´et, siger Buchberg med kælenavnet »Bubber«.

Hun har taget turen fra Raklev til først Brøndby, så tilbage, så til Greve, et smut til BSF, inden hun landede i HB Køge i sommeren 2019 og nu er en central figur på mesterholdet, der skal i Champions League næste sæson.

- Jeg ville ikke spille på det her niveau, hvis jeg ikke troede på mig selv og på at jeg kunne følge med. Jeg er da lidt overrasket over, at jeg har fået så meget spilletid og kan være en del af det her. Det er jeg sindssygt glad og taknemlig for. Jeg kommer fra en lille by og står her nu, og for mig selv kunne det her heller ikke været skrevet bedre, siger Buchberg, der har haft mange trænere på vejen, men Kim Petersen er en af væsentlige.

- Efter U18 i Brøndby kom jeg tilbage som senior under ham i Raklev - han har en stor andel i det, men det er en lille klub med lokale trænere, der har hjulpet på vej, så jeg kunne tage de step, der skulle til på vejen.

- Også i min tid i HB Køge har jeg udviklet mig mere end nogensinde, så det er step by step by step. Jeg var da heller ikke her, hvis ikke mine forældre var der til at køre mig rundt. Uden dem var jeg ikke kommet nogen vegne, siger Buchberg, der midt i et tv-interview måtte tage en ordentlig skylle væske fra Lærke Niklasson.

Der var noget at fejre i HB Køge i lørdags, og efter sommerferien står den også på Champions League for Buchberg og co.

Men ikke for træner Peer Lisdorf, der gjorde HB Køge til mester, men stopper nu. HB Køge har ansat Søren Randa-Boidt til at afløse Peer Lisdorf, som også er træner for pigerne på Stenhus Sportscollege i Holbæk.

- Jeg har det dejligt, for det gået lige efter en eventyrlig drejebog med en guldkamp til sidst. At vi lykkedes så godt og med at spille godt på dagen, det er stærkt arbejde af tøserne. Vi var hårde og turde at presse, og vi skulle ikke give dem initiativet. Vi skulle bryde deres rytme, og det lykkedes fint. Det er lidt surrealistisk, at det er sket, selv om det er gået godt hele vejen. Det skal ikke lyde blæret, men det er ikke nogen kæmpe overraskelse, at vi vinder guldet, for vi har spillet godt og haft en god sæson, siger træneren.

- Det er super fedt og sjovt og blevet den festdag, vi håbede på.

Hvordan er det så at skulle forlade HB Køge nu?

- Det vælger jeg ikke at tænke på. Jeg skulle gøre mit arbejde færdigt, hygge mig med tøserne og dem omkring holdet og nyde det. Så ser vi. Der er forhåbentlig nogen, der har set, at jeg kan et eller andet, og så må de ringe eller skrive.

Gør det lidt ondt at skulle sige farvel?

- Når sæsonen starter igen, så kommer der sikkert nogle tanker. Man skal leve i nuet og ikke bekymre sig for meget. Der er mange af de bekymringer, der ikke bliver til noget! siger Peer Lisdorf og tager en slurk øl til.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?