27. maj 2020
Der var røg og høje decibel i luften, da Legal Street Race 4400 blev kørt i Kalundborg lørdag eftermiddag. Foto: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Der var røg og høje decibel i luften, da Legal Street Race 4400 blev kørt i Kalundborg lørdag eftermiddag. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra A til B på syv sekunder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra A til B på syv sekunder
Lokalsport Nordvestnyt - 15. september 2019 kl. 13:18
Af Anders Vestergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Røgen fra de såkaldte burn-outs blandede sig med lyden af frigjorte hestekræfter, når startlampen tillod det, da Borgerinitiativet i Kalundborg sammen med Dansk Automobil Sports Union (DASU) lørdag eftermiddag stod bag sæsonens sidste DM-afdeling i streetrace på Asnæsvej i Kalundborg, det såkaldte Legal Race 4400.

Det lune efterårsvejr var med arrangørerne og de godt 800 tilskuere, der var dukket op for at se de deltagende biler - lige fra de helt almindelige af slagsen til de potente amerikanerbiler - dyste to og to på den 201 meter lange og helt lige bane, hvor hestekræfter under motorhjelmen, reaktionstid og acelleration havde afgørende betydning.

De hurtigste biler - mest de amerikanske - tilbagdelagde de godt 200 meter på omkring syv sekunder. En enkelt deltager kørte også distancen på lige under de syv sekunder, og det må man ifølge reglerne ikke af hensyn til sikkerheden.

- Hvis man gør det en gang mere, kan man få frataget sine point, så en af kørerne turde ikke fortsætte af frygt for at komme til at køre for stærkt igen, forklarer løbsleder fra DASU's Dragracing.dk, Lene Jensen.

10 klasser var repræsenteret ved løbet i Kalundborg, hvor biler med enten forhjuls- eller baghjulstræk stillede til start med eller uden tryk, som køretøjer med f.eks. turbo eller andre former for ydelsesfremmende tilføjelser, bliver kaldt.

Publikum på den opstillede tribune - ikke så langt fra raffinaderiet i Kalundborg - kunne også fornøje sig med den såkaldte outlow-klasse, som var for showbiler af forskellig slags uden for DM-konkurrencen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?