27. september 2021
Rizvan Sardalov (tv.) fra Kalundborg vandt DM-finalen over Christian Bjørn fra Grindsted.
Rizvan Sardalov (tv.) fra Kalundborg vandt DM-finalen over Christian Bjørn fra Grindsted.
Foto: Tina Hansen Berndsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Først læser man sin modstander, så slår man ham

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Først læser man sin modstander, så slår man ham
Lokalsport Nordvestnyt - 16. november 2020 kl. 17:45
Af Christian Dahl

- Det betyder ret meget for mig. Nu er jeg dansk mester. Det er tredje gang, jeg vinder DM for Kalundborg. Det gør mig stolt.

arrow Læs også: Tredje DM-guld til Kalundborg-bokser

Sådan siger kalundborgenseren Rizvan Sardalov, der lørdag aften vandt finalekampen ved DM i boksning i Nørresundby over Grindsteds Christian Bjørn.

Træner Jesper Christiansen var på forhånd nervøs for kampen, der var den første efter corona-nedlukningen for Rizvan Sardalov, men der var ikke noget at være bekymret for.

- Vi fik rigtig gode betingelser. Vi havde et hus, vi kunne være i for os selv, så han kunne ligge og slappe af det meste af dagen og lade op til kampen. Han var rigtig klar og rigtig tændt, fortæller Jesper Christiansen.

Hans vurdering er, at Rizvan Sardalov vandt alle tre omgange i kampen i U19 fluevægt.

- Første omgang brugte jeg på at læse ham, så jeg vidste, hvordan jeg skulle bokse ham i anden og tredje omgang. Første omgang er ret lige, men i anden og tredje omgang bokser jeg ham, som jeg har læst ham. Jeg skulle altid ind på kroppen af ham og aldrig holde afstand. Han var meget højere end mig og har længere arme, siger Rizvan Sardalov.

Og træner Jesper Christiansen roser bokseren.

- Han er god til at gå tæt på ham og komme ind at ramme med sine kontrastød. I tredje omgang begynder han også selv at angribe mere, siger Jesper Christiansen.

Det er fjerde år i træk, at Rizvan Sardalov får en DM-medalje. Og det er den tredje af guld.

I 2016 blev han kåret til danmarksmester uden kamp, mens han i både 2018 og 2019 mødte Pandrups Jonas Jakobsen, hvilket gav guld i 2018 og sølv i 2019. I år kunne Jonas Jakobsen ikke stille op, da han bor i en af de syv coronalukkede nordjyske kommuner.

Jesper Christiansen mener, at Rizvan Sardalov muligvis allerede er den bokser i Kalundborg, der har vundet flest DM-medaljer. Siden boksningens storhedstid i Kalundborg i 1970'erne har der været længe imellem snapsene, men Rizvan Sardalov har ændret på det.

Siri Oline Dalsgaard fra Kalundborg var tilmeldt DM som den eneste i sin vægtklasse. Det giver normalt en guldmedalje, men den regel er suspenderet i år, da der er for mange corona-afbud.

- Det er ekstra ærgerligt, at Siri ikke får en guldmedalje. Jeg tror aldrig, det er sket, at Kalundborg har hentet to guldmedaljer til DM, siger Jesper Christiansen.

arrow DM i coronaens skygge
14. november 2020 kl. 13:00 Opdateret: kl. 12:33
Stemmer du til kommunalvalget i år?