23. september 2020
Mathias Rysgaard var næstbedst af alle 72 svømmere i indledende heat af mændenes fire gange 50 meter fri. Også selv om Danmark kun blev nummer 14 ud af 16. Foto: Hans Jørgen Johansen
Mathias Rysgaard var næstbedst af alle 72 svømmere i indledende heat af mændenes fire gange 50 meter fri. Også selv om Danmark kun blev nummer 14 ud af 16. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flyvende start af Rysgaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flyvende start af Rysgaard
Lokalsport Nordvestnyt - 04. december 2019 kl. 18:33
Af Christian Dahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag begynder EM for alvor for kalundborgenseren Mathias Rysgaard, når han skal svømme 200 meter fri individuelt.

arrow Læs også: Dansk landstræner i svømning godkender fem EM-medaljer

Det unge svømmetalent har sagt, at holdkapperne kun er skæg og ballade. Skal man tro det, er der lagt op til et rigtigt skægt EM, efter han på førstedagen markerede sig med en fremragende tid på fire gange 50 meter fri.

Den danske holdkamp blev ganske vist kun nummer 14 ud af de 16 startende i indledende runde, og dermed var blot Kosovo og Luxembourgh dårligere. Men Mathias Rysgaard svømmede i tiden 20.91 næsthurtigst af alle 72 svømmere i indledende heat. Kun tyske Marius Kusch formåede at slå kalundborgenseren med to hundrededele af et sekund.

Man kan ikke sammenligne tiderne fra holdkapperne med flyvende start med de reelle tider, men polske Pawel Juraszek stiller på papiret med tredjebedste tilmeldingstid på 50 meter fri, og han svømmede mere end et sekund langsommere end Mathias Rysgaard i indledende heat i holdkappen.

Unægteligt noget af en start at give sig selv, men Mathias Rysgaard har også proklameret, at han ikke kan se, hvorfor han ikke skulle kunne slå de danske rekorder. Det er formodentligt også nødvendigt, hvis han vil svømme sig i en finale, som er hans ambition.

Og præstationen imponerer også landstræner Stefan Hansen.

- Det var et lidt blandet afsnit, hvor Tobias Bjerg og Mathias Zander Rysgaard gjorde det rigtig godt og Mikkel Gadgaard svømmede et stabilt løb, siger han ifølge Politiken.

arrow God slutspurt sikrer Blume EM-bronze i 50 meter fri
08. december 2019 kl. 19:30 Opdateret: kl. 22:39
arrow Danske kvinder sikrer EM-bronze i holdkap i svømning
06. december 2019 kl. 20:31 Opdateret: kl. 20:48
arrow EM-medalje til Mathias Rysgaard
05. december 2019 kl. 23:28 Opdateret: kl. 13:01
Har debatten om sexisme taget overhånd?