12. maj 2021
99 danske elite-ryttere var til start og cirka 40 gennemførte i Amager Cykle Rings licensløb CO:Play grand Prix, der søndag blev kørt i regn og rusk på en rundstrækning i Odsherred. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

99 danske elite-ryttere var til start og cirka 40 gennemførte i Amager Cykle Rings licensløb CO:Play grand Prix, der søndag blev kørt i regn og rusk på en rundstrækning i Odsherred. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et dyrt Mathias Larsen-styrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et dyrt Mathias Larsen-styrt
Lokalsport Nordvestnyt - 11. april 2021 kl. 19:50
Af Anders Vestergaard

Han blev sit holds bedste mand, men hans endelige placering var der lidt tvivl om. Undervejs måtte han skifte cykel efter et styrt og reservecyklen nåede ikke at blive udstyret med den nødvendige tidtager-chip.

arrow Læs også: Han passede på cykelrytterne

Men under alle omstændigheder kom Mathias Larsen fra det Holbæk-baserede kontinental-hold Restaurant Suri-Carl Ras i mål blandt de 15 bedste af de omkring 40 ryttere, der gennemførte Amager Cykle Rings licensløb CO:Play grand Prix, som søndag blev kørt i regn og rusk på en næsten otte kilometer lang rundstrækning i Odsherred med start og mål på toppen af Kårupbakken.

- Der gik lidt kage i chips-systemet, men selv om hans tid endnu ikke er registreret, er jeg overbevist om, at Mathias Larsen sluttede mellem de 10-15 forreste, fortalte Suri-Carl Ras' teammanager Henrik Egholm umiddelbart efter det 117 kilometer lange licensløb, der blev vundet af Tobias Mørch Kongstad fra Riwal Cycling Team.

Den relativt lille rundstrækning skulle forceres 15 gange, og blev man undervejs i det bidske og kolde vejr overhalet med en omgang, var det farvel og tak. Det var der en hel del, der gjorde, mens andre valgte at trække sig ud frivilligt, når de kunne ane skriften på væggen.

Restaurant Suri-Carl Ras var afbuds- og skadesramt op til løbet, og i forvejen havde rutinerede Niels Bradtbjerg fået fri fordi han fornylig er blevet far for første gang.

Men syv ryttere stillede til start, og fem af dem gennemførte.

Efter omkring 100 kilometer blev Mathias Larsen revet med ned i et styrt sammen med en Uno-X-rytter, og mens Larsen og holdkammerat Christian Lindquist var optaget at komme på cyklerne igen, var der 10 mand, der benyttede lejligheden til at stikke af fra feltet - til stor ærgrelse for teammanager Henrik Egholm, der senere protesterede til løbsledelsen.

- Det skete efter nedkørslen på Kårupbakken. Vores fem mand satte sig frem i feltet for at lukke hullet, men det kostede mange kræfter, og i mellemtiden havde en lille gruppe på fire mand revet sig løs og kom alene til mål. Mathias Larsen er en hård hund og forsøgte at køre med om femtepladsen, men han var brugt op, sagde Henrik Egholm.

Restaurant Suri-Carl Ras-rytter Christian Lindquist kom med feltet hjem og blev nummer 29, mens Peter Busk og Sebastian Nielsen var udsat for punkteringer og sakkede bagud.

99 ryttere fra den danske elite stillede til start med flest ryttere fra Coloquick og BHS - PL Beton Bornholm.

I spurten tog Riwals Tobias Kongstad sejren foran Marcus Sander Hansen fra BHS - PL Beton Bornholm og William Blume Levy fra Team coloQuick.

Uno-X Pro Cycling Teams Julius Johansen sluttede lige uden for podiet.

Det var i øvrigt årets anden sejr til Tobias Kongstad, som også vandt et licensløb i Snoldeslev i påsken.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?