31. oktober 2020
Jesper Hansen bifalder IOC's beslutning.
Jesper Hansen bifalder IOC's beslutning.
Foto: Dansk Skytte Union
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En fantastisk beslutning - trods alt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En fantastisk beslutning - trods alt
Lokalsport Nordvestnyt - 25. marts 2020 kl. 13:46
Af Anders Vestergaard

Han har i de sidste par måneder blandt andet været på træningslejr i Australien og på Cypern og følte sig på rette vej mod topformen, men alligevel forstår skeetskytten Jesper Hansen fra Svebølle IOC's beslutning om at udskyde OL i Tokyo.

arrow Læs også: Det kan måske vendes til en fordel

- Ud fra omstændighederne er det en fantastisk beslutning. Vi var ellers godt i gang og havde lagt linjen mod OL. Men både sportsligt og menneskeligt er det i orden at udsætte. Men jeg kunne godt have tænkt mig at vide, hvornår de helt præcist havde tænkt sig at OL så skal afvikles, så vi kan komme i gang med en ny planlægning. Vi ved jo ikke om for eksempel vejrforholdene ændrer sig, hvis det bliver på et andet tidspunkt på året, siger Jesper Hansen, der straks efter meddelelsen fik travlt med at besvare opkald fra den samlede danske verdenspresse.

På vej hjem til Svebølle efter et af flere tv-interviews, fortalte den tidligere verdens- og europamester, at han havde en fornemmelse af, at legene ville blive udsat, men at skytteunionen frem til onsdag fastholdt sigtet mod en afvikling den kommende sommer.

Derfor har Jesper Hansen også fastholdt den målrettede træning, og dén slækker han ikke på, selv om hans tredje OL nu er udsat i et års tid.

- Måske går vi lidt ned i skudkadence og finpudsning, men jeg holder ikke fri med den fysiske træning. Og så håber jeg også, at vores nye norske landstræner snart kan få lov at træne sammen med os. Det må han ikke endnu på grund af coronakrisen, siger Jesper Hansen, der ser frem til mere information om, hvad der skal ske i de kommende måneder, hvor et forberedende OL-stævne, EM og en World Cup-afdeling er aflyst.

Den snart 40-årige topskytte frygter ikke at miste motivationen efter udsættelsen. Heller ikke selv om den lange forberedelsesfase kan tære mentalt og fysisk.

- Det er da en hård omgang, men jeg er stadigvæk sulten. Og lur mig om jeg ikke kan sætte mig op til en kæmpe begivenhed som OL igen om et år - og måske også om fire år, smiler Svebølle-skytten, der ikke umiddelbart har tænkt sig at holde træningspause.

- Nej, jeg kan ikke tillade mig at slappe af. Jeg bliver nødt til at fortsætte og holde mig kørende til næste år. Så må vi se, hvad der sker, siger Jesper Hansen, inden han svinger ind i indkørslen i Svebølle.

arrow Verdensmester roser beslutning
25. marts 2020 kl. 12:02 Opdateret: kl. 12:02
arrow OVERBLIK: Det siger udlandet om OL-udskydelse
24. marts 2020 kl. 16:22 Opdateret: kl. 16:24
arrow IOC bekræfter OL-udsættelse til 2021
24. marts 2020 kl. 13:57 Opdateret: kl. 13:58
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?