1. august 2021
Kristian Egholm ser sig selv som en af U19-favoritterne, når der torsdag køres DM i enkeltstart. På billedet ses han under DM i 2018, hvor han imponerede ved at vinde guld i U15 i både enkeltstart og linjeløb to dage efter hinanden.
Kristian Egholm ser sig selv som en af U19-favoritterne, når der torsdag køres DM i enkeltstart. På billedet ses han under DM i 2018, hvor han imponerede ved at vinde guld i U15 i både enkeltstart og linjeløb to dage efter hinanden.
Foto: Henrik Egholm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Egholm vil på DM-podiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egholm vil på DM-podiet
Lokalsport Nordvestnyt - 16. juni 2021 kl. 13:08
Af Christian Dahl

- Jeg tror, jeg er en af de hurtigste og en af favoritterne.

arrow Læs også: Styrt kostede topplacering

Sådan siger holbækkeren Kristian Egholm forud for DM i enkeltstart i cykling, som køres torsdag.

Kristian Egholm kører i U19-rækken, og han har tidligere vist sig som en af de allerstærkeste i sin årgang. Som U15-rytter brillerede han ved at vinde DM i enkeltstart og DM i linjeløb to dage efter hinanden. Sidste år kørte han som andetårs U17-rytter med i U19-rytternes DM. Det var første gang, han kørte på en specialbygget enkeltstartscykel, som ikke bruges i de yngre årgange. Det har han nu prøvet nogle gange, og han har masser af tro på sig selv.

- Jeg kører efter podiet, og så tager vi den derfra. Jeg har aldrig kørt så lang en distance før, så det bliver noget ny, men jeg håber, det kan blive min fordel, selv om jeg ikke har prøvet det. Ruten er rimelig tonser-egnet, og jeg tror, det er til min fordel. Jeg håber det er det, siger Kristian Egholm.

Han føler sig helt fit og klar til DM, som ud over enkeltstarten torsdag byder på linjeløb i weekenden, hvor ungdommen kører lørdagen og eliten søndag.

Hverken Kristian Egholms storebror, Jakob Egholm, eller Mads Pedersen fra Trek Segafredo stiller op i torsdagens enkeltstart. Det samme gælder kalundborgenseren Christoffer Lisson fra Riwal. Pedersen og Egholm stiller dog op i linjeløbet søndag, men det gør Lisson ikke.

Torsdag har Holbæk Cykelsport Mads Schulz Jørgensen med i U17-rækken. Desuden stiller det Holbæk-baserede Restaurant Suri Carl Ras med en enkelt rytter i A-rækken, hvor Malte Thyssen er til start. Men der er ingen forventning om medaljer.

- Han skal nok køre en hæderlig enkeltstart alder og erfaring taget i betragtning. Han kommer ikke til at falde igennem, lyder skudsmålet fra Restaurant Suri Carl Ras' team manager Henerik Egholm.

Både DM enkeltstart og linjeløb afvikles i Give.

arrow DM-bronze til Kristian Egholm
17. juni 2021 kl. 15:15 Opdateret: kl. 15:15
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?