5. marts 2021
JOJO HARPER
Foto: JOJO HARPER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Egholm udgik i debut-løb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egholm udgik i debut-løb
Lokalsport Nordvestnyt - 17. februar 2021 kl. 16:00
Af Anders Vestergaard

Sæsonen 2021 har indtil videre ikke fået den rullestart som holbækkeren Jakob Egholm måske havde håbet på i sit første år på World Tour-holdet Trek Segafredo.

Først måtte han vige pladsen for holdkammerat Vincenzo Nibali i sæsonåbneren Etoile de Besseges i starten af måneden, og i søndags nåede han kun halvvejs i sin sæsondebut som World Tour-rytter i det spanske endagesløb Clasica de Almeria.

22-årige Jakob Egholm, der skulle have kørt Etoile de Besseges sammen med blandt andre sin gode ven og tidligere verdensmester Mads Pedersen, stod søndag af cyklen i en forplejningszone godt og vel havvejs i løbet.

- Siden da er det kun blevet værre, og det er med alt sandsynlighed en »normal« omgang virus, siger Egholm til Feltet.dk.

Egholm, der i de to seneste sæsoner har kørt for det amerikanske talentudviklingshold Hagens Berman Axeon, men nu er holdkammerat med vennen Mads Pedersen og tre øvrige danskere, Alexander Kamp, Mattias Skjelmose og Niklas Eg, er stadigvæk med sit hold på træningslejr i Spanien, hvor han skal undersøges nærmere af teamets læger.

Efter planen skal Jakob Egholm i ilden igen i den såkaldte åbningsweekend i Belgien, hvor han både skal køre Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kurrne den 27.- og 28. februar - i øvrigt sammen med blandt andre Mads Pedersen.

I søndags var det Qhubeka-Assos' Giacomo Nizzolo, der vandt årets Clasica de Almeria, hvor blandt andre Deceuninck-Quick Steps tidligere spurtkonge og verdensmester Mark Cavendish fik comeback efter fem års fravær.

Oven på sin sæsonstart i Etoile de Besseges skulle Mads Pedersen have kørt Voltoao Algarve i denne uge, men det spanske etapeløb er blevet udsat.

I stedet skal Tølløses og Holbæks tidligere verdensmester køre årets første World Tour-løb, når han fra søndag er en af seks danskere i det syv etaper lange og stærkt besatte UAE Tour.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?