10. april 2020
Jernløse Håndbolds Troels Jensen frygtede corona-smitte efter skiferie. Men testen var negativ. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Jernløse Håndbolds Troels Jensen frygtede corona-smitte efter skiferie. Men testen var negativ. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter negativ test: Godt at få tvivlen væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter negativ test: Godt at få tvivlen væk

Denne historie ville normalt være en plus-historie, men vi giver ikke-abonnenter en smagsprøve på, hvad der normalt er forbeholdt abonnenter.

Opdateret 16. marts 2020 kl. 12:05
Lokalsport Nordvestnyt - 16. marts 2020 kl. 11:35
Af Anders Vestergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Han har fra start vist rettidig omhu og været i selvvalgt karantæne i hjemmet i Vig.

Torsdag aften kunne Jernløse Håndbolds Troels Jensen så ånde lettet op efter et blik på sundhedsportalen sundhed.dk og et opkald på telefonen lidt senere.

3. divisionsholdets bomstærke og målfarlige back frygtede at være blevet coronasmittet efter en skiferie i Østrig, mens onsdag aftens drive-in test på Sjællands Universitetshospital i Roskilde var negativ, og så kunne en lettet håndboldspiller med det samme berolige omgivelserne via de forskellige Facebook-grupper.

- Det er godt at få al tvivlen væk, og så kan jeg også få åbnet mit firma igen, fortæller 31-årige Troels Jensen, der siden 2012 har haft firmaet TJ Anlægsgartner i Vig.

I forbindelse med mistanken om smittefaren lukkede Troels Jensen sit firma og sendte de seks-syv medarbejdere hjem.

Nu ser han frem til at komme uden for hjemmets fire vægge igen fra på torsdag.

- Reglen fra sundhedsmyndighederne var at, hvis jeg var blevet testet positiv, skulle blive hjemme i 14 dage eller til jeg var erklæret rask. Hvis testen var negativ gælder 14 dages-karantænen fra den dag, jeg kom hjem fra Østrig, forklarer Troels Jensen.

Skisportssted på den røde liste

Og det var netop torsdag i forrige uge at han kom hjem fra skiferien på det populære skisportssted Ischgl i delstaten Tyrol i Østrig, hvorfra omkring 130 andre danskere er kommet hjem og i øvrig er konstateret smittet.

Troels Jensen var i søndags med på Jernløse-holdet, der slog Himmelev i Jernløsehallen. Senere konstaterede han så, at skisports-området, han nogle dage i forvejen var vendt hjem fra, var kommet på sundhedsmyndighedernes liste over risiko-områder.

- Jeg hørte, at en bartender i området var blevet smittet, og jeg ringede så mandag til lægen, som fortalte, at jeg ikke skulle testes, hvis jeg ikke havde symptomer, fortæller Troels Jensen, der ikke har haft andre symptomer end lidt tør hoste.

Endelig grønt lys

Han var dog ikke helt rolig ved situationen, men fik samme svar, da han igen ringede til lægen tirsdag. I mellemtiden blev håndboldspilleren nærmest kimet ned af ikke mindst holdkammerater, som naturligvis havde behov for klar besked.

- Det fortalte jeg så, da jeg ringede igen onsdag, og så fik jeg endelig grønt lys til at få taget en drive in-test i Roskilde onsdag aften ved 21.30-tiden. Det var vigtigt, siger Troels Jensen.

Som en lus mellem to negle

Overordnet set har han følt sig lidt som en lus mellem to negle under det ugelange forløb.

- De andre fra holdet ville jo gerne have besked så hurtigt som muligt. Skulle de blive hjemme fra arbejde eller skole eller tage af sted? Det har været lidt op ad bakke, fordi lægerne ikke ville teste mig i første omgang, siger Troels Jensen, som har nydt en forholdsvis stille weekend hjemme i karantæne.

- Jeg er bare rigtig glad for at jeg kunne give alle svar torsdag aften. Siden har telefonen ikke været rødglødende, smiler Jensen.

Til gengæld ærgrer det ham, at håndboldsæsonen er sluttet før planlagt.

- Vi går glip af den sidste kamp på hjemmebane mod Lammefjorden, hvor der helt sikkert ville have været fuldt hus i Jernløsehallen. Det er altid sjovt, slår Troels Jensen fast.