2. august 2021
Mathias Jensen kunne i semifinalen mod England fra nærmeste hold se Raheem Sterling falde, inden den danske midtbanespiller blev skiftet ud med en skade. Foto: Scanpix
Mathias Jensen kunne i semifinalen mod England fra nærmeste hold se Raheem Sterling falde, inden den danske midtbanespiller blev skiftet ud med en skade. Foto: Scanpix
Foto: Vijay Chaudhury/Laurence Griffiths/Ritzau Scanpi
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EM er ved at bundfælde sig hos Mathias Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

EM er ved at bundfælde sig hos Mathias Jensen
Lokalsport Nordvestnyt - 16. juli 2021 kl. 12:20
Af Brian Jensen

De mange indtryk fra sommerens EM har endnu ikke bundfældet sig hos slutrundedebutanten Mathias Jensen fra Kalundborg. Den 25-årige landsholdsspiller erkender i hvert fald, at han endnu ikke helt har fået bearbejdet den begivenhedsrige sommer.

- Det er ikke sikkert, der er sket mange ting på kort tid. Jeg ved hvor stort det er, men vi levede i en boble. Man kunne mærke i medierne, hvor stort det var for befolkningen, men vi kunne intet mærke i boblen, siger Mathias Jensen, der i øjeblikket holder ferie i Danmark.

Jensen kan dog alligevel godt begynde at opsummere de første erfaringer.

- Det er måske noget, man tænker over senere, ikke lige nu. Sportsligt var det jo et godt niveau, og det at være en del af en trup var også en god oplevelse. Første gang, vi mødtes, er lang tid siden, det var jo næsten seks uger, siger Mathias Jensen, der ikke tidligere har været adskilt fra familien så længe.

Mathias Jensen kom på banen i samtlige kampe undervejs, og en ting skiller sig dog ud, når man spørger, hvad der står klarest i erindringen.

- Jeg tror kampene inde i Parken. Det var helt specielt første gang med tilskuere. Jeg har tidligere spillet en landskamp mod Island med 500 tilskuere, men det her var helt specielt. Jeg hørte også fra nogle af de garvede, at det var virkelig specielt, og jeg tvivler på, at jeg kommer til at opleve en slutrunde på hjemmebane igen, siger Jensen.

Brentford-spilleren fortalte før EM-slutrunden i Nordvestnyt, at han håbede på spilletid. Og det fik han masser af - og nok noget tidligere end beregnet, da han blev skiftet ind i stedet for Christian Eriksen i Danmarks første kamp mod Finland.

- Det var sindssygt mærkeligt. Det havde jeg set så meget frem til, og pludselig føltes det så ligegyldigt. Vi var alle i chok, og vi skulle aldrig have været på banen igen. Jeg følte næsten, at det var ligegyldigt, om vi tabte, beretter Mathias Jensen.

Familie gav rygstød

Midtbanespilleren glædede sig især under kampene i Parken - og i Amsterdam - over at familien kunne følge med på tribunen. Forældre, kæreste, datter og brødre var til stede, og det gav Jensen rygstød. Især fordi Jensen fik så meget spilletid.

- Vi var 26 i truppen og det hjalp selvfølgelig også mig, at der var fem udskiftninger. Jeg er sindssygt glad, det var kæmpestort, og jeg kom ind i alle kampene. Det var fedt at være med til, især fordi familien var med på tribunen, lyder det fra Jensen.

Den tidligere Kalundborg-, FC Nordsjælland-, Celta Vigo- og nuværende Brentford-spiller måtte opgive at fuldføre anden halvleg af den forlængede spilletid i semifinalen mod England - på grund af en stempling på foden.

- Det var en stempling, som gik gennem huden, op mod vristen, så blodet løb ud. Det fik jeg renset og syet efter kampen, for lægen kunne ikke gøre det, før kampen var forbi, fortæller Jensen, der forventer snart at kunne løbetræne igen.

- Der var heldigvis ikke brud på noget. Jeg har fået at vide, at når huden er groet sammen igen om en uges tid, så må jeg løbe igen, siger landsholdsspilleren, der vender tilbage til London og Brentford om en uge eller halvanden.

Den lille London-klub Brentford, med træner Thomas Frank og en lang række danske spillere i truppen, har overrasket mange ved at rykke op i Premier League. De øvrige spillere i Brentford begyndte træningen for en uge siden.

- Jeg ved ikke, hvor mange forventninger jeg har til Premier League. Det er et niveau, jeg ikke har prøvet før. Jeg forventer en masse fede kampe og et godt udstillingsvindue, når man spiller mod de bedste i verden. Store hold på store stadions, lyder det fra Mathias Jensen.

Brentford debuterer i Premier League fredag den 13. august på hjemmebane mod Arsenal.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?