31. marts 2020
Carot »Lot« Christophersen fra Holbæk Taekwondoklub har vundet to store stævner på få dage og har kvalificeret sig direkte til EM i september
Carot »Lot« Christophersen fra Holbæk Taekwondoklub har vundet to store stævner på få dage og har kvalificeret sig direkte til EM i september
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dobbelt guld og EM-billet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dobbelt guld og EM-billet
Lokalsport Nordvestnyt - 26. februar 2020 kl. 17:17
Af Anders Vestergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hun sluttede sidste år, som hun plejer - med et danmarksmesterskab i sin klasse - og starten på det nye år har været lige så succesfuldt for Holbæk Taekwondoklubs Carot Christophersen.

Det kom senest til udtryk i sidste uge, hvor hun i løbet af fire dage var flyvende og strøg helt til tops i to store internationale stævner på den anden side af Øresund i Helsingborg.

Carot Christophersen - med kælenavnet »Lot« - er 13 år og har taget hul på sit sidste år som kadet, inden springet til juniortiden.

Og i torsdagens President Cup, et internationalt kvalifikationsstævne for kadetter, juniorer og seniorer, vandt hun på suveræn vis sin klasse - kadet pige op til 41 kilo - og kvalificerede sig dermed direkte til Kadet-EM i Talin, Estland til september.

Carot »Lot« Christophersen vandt samtlige sine fem kampe sikkert, tre af dem før tid.

Og søndag var »Lot« så tilbage i Helsingborg i de samme lokaliteter, hvor G1-stævnet Helsingborg Open løb af stablen, og den unge taekwondokæmper havde taget den gode form med mod andre stærke kæmpere i sin klasse.

Og endnu en gang var hun ustoppelig og vandt sin anden guldmedalje på få dage.

- »Lot« er lidt af en arbejdshest, og hun træner stort set hver dag. Og så er hun taktisk klog, siger Lars »Buster« Mogensen, formand og træner i Holbæk Taekwondoklub.

Carot Christophersen, der trænes af sin far Jesper, som selv er tidligere taekwondokæmper, går 7. klasse på Holbæk Private Realskole og blev medlem af Holbæk Taekwondoklub sidste sommer.

Hun lavede sine første cirkelspark i en københavnsk taekwondoklub og vandt sit første danske mesterskab som otte-årig. Det er blevet til seks danske mesterskaber, som hun har givet sig selv i fødselsdagsgave hvert år siden starten.

Sidste år var hun i fire finaler og vandt de tre, mens hun måtte trække sig fra den fjerde på grund af en skade.

Udover træningen i Holbæk Taekwondolub er Carot Christophersen også tilknyttet et nationalt talentudviklingscenter på Nørrebro i København.

Og Lars Mogensen tror på EM-mulighederne for det unge kamp-talent med det sorte bælte.

- Der er høje forventninger til hende, og jeg tror hun kan gå hele vejen med den form, hun viste ved President Cup, siger Holbæk-formanden om Carot »Lot« Christophersen, der drømmer om - og også arbejder på - at komme i betragtning til OL i 2024.

Det har klubbens tidligere topkæmper Muhammed Dahmani prøvet tilbage i 2000 i Sydney.