17. september 2021
Morten Jaksland (tv.) vandt DM-guld i både single og herredouble. Her ses han med makkeren i herredouble Michael Skytte Pedersen.
Morten Jaksland (tv.) vandt DM-guld i både single og herredouble. Her ses han med makkeren i herredouble Michael Skytte Pedersen.
Foto: Racketlon Nordjylland
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dobbelt DM-guld til holbækker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dobbelt DM-guld til holbækker
Lokalsport Nordvestnyt - 03. august 2021 kl. 13:11
Af Christian Dahl

Som førsteseedet var det ikke nogen decideret overraskelse, at han vandt guld, men Morten Jaksland satte en tyk streg under sin position som Danmarks bedste, da han søndag vandt dobbelt guld ved DM i racketlon.

Sporten er ketsjersportens mangekamp, hvor en kamp består af fire sæt i hver af disciplinerne. Først Bordtennis, så badminton, så squash, og til sidst tennis.

Normalt stiller Morten Jaksland op i double sammen med Kresten Hougaard, men ved dette DM stillede han i stedet op sammen med Michael Pedersen fra Racketlon Nordjylland. Morten Jaksland havde forventet at møde Kresten Hougaard i finalen i single, men da Hougaard tabte semifinalen til Philip Pedersen, blev der ikke noget af den drømmefinale. Til gengæld vandt Morten Jaksland finalen sikkert med 13 point. Han førte 21-12 efter bordtennis, men Philip Pedersen bragte sig foran 28-33 efter badminton. Jaksland var dog lige så suveræn i squash, hvor den oprindelige tennisspiller sørgede for 49-40 inden tennis-sættet. Foran 13-9 kunne Morten Jaksland ikke længere indhentes, og han var dermed dansk mester.

Han nåede dog at få sig en slem forskrækkelse i finalen:

- Jeg fik et lille hold i ryggen helt akut. Jeg ved ikke, om det lykkedes at skjule det for ham. Jeg havde et godt forspring, og det var supergodt, inden de sidste 10 minutter. Jeg nåede at blive bange for, om jeg mistede det hele, siger Morten Jaksland.

Herredoublen blev spillet som en alle mod alle-turnering mellem de fire tilmeldte par. Her vandt Morten Jaksland og Michael Pedersen sikkert ved at sejre i alle tre kampe.

I kampen mod Kresten Hougaard, der spillede med Mads Wittrup, blev det til den største sejr på 23 point, da Jaksland/Pedersen vandt 21-10, 17-21, 21-8, 21-18.

- Vi spillede en god turnering. Michael overnattede hos mig i ugen op til DM, så vi nåede at træne meget sammen, siger Morten Jaksland.

Næste opgave for ham bliver formodentlig Swiss Open om tre uger, men det store mål ligger først senere på året.

- Der er VM i Schweiz i oktober. VM er det store mål, siger Morten Jaksland.

Morten Jaksland var ikke Holbæks eneste medaljetager ved DM. I mixeddouble vandt Thomas Ostenfeld Larsen sølv sammen med Stine Krogsøe fra Rudersdal. I B-rækken vandt Kim Ljungberg-Jensen guld i herredouble med Kristian Kuch-Nielsen fra Racketlon Nordjyland, mens holbækkerne Martin Andreasen og Thomas Emanuel vandt bronze. I B-rækken i single vandt Kim Ljungberg-Jensen bronze, mens Thomas Vigild blev nummer otte.

Blandt de ældre udøvere vandt Thomas OStenfeld Larsen to guldmedaljer. i +50 double vandt han sammen med Rachid Bec-Azeddine fra Bagsværd, og i +55 single blev det også til guld.

Synes du, at kommunen er der for dig?