31. juli 2021
Spillere fra juniorlandsholdet i aktion på Havnevej ved Holbæk Open i 2018. I weekenden samles Danmarks elite igen i Holbæk. Foto: Jørgen Juul
Spillere fra juniorlandsholdet i aktion på Havnevej ved Holbæk Open i 2018. I weekenden samles Danmarks elite igen i Holbæk. Foto: Jørgen Juul
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den danske elite dyster i Holbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den danske elite dyster i Holbæk
Lokalsport Nordvestnyt - 17. juni 2021 kl. 10:40
Af Christian Dahl

Den danske elite kommer til Holbæk, når Petanque Holbæk er værter for Holbæk Open.

arrow Læs også: Billedserie: Lokale spillede op med eliten

- På grund af corona-nedlukninger, mangler alle at spille stævner, så stort set alle fra landsholdsbruttotrupperne for både damer, herrer og veteraner deltager, fortæller Petanque Holbæks formand Lars Lloyd.

Kampene spilles på arealet ved Holbæk Kommunes administarationsbygning på Havnevej i Holbæk, og med godt 100 deltagere, bliver der nok at se på.

Lørdag må den almideligt interesserede nøjes med at være tilskuer. Her spiller elitespillerne en triple-turnering, hvor kun licensspillere kan deltage. Til gengæld vil der være noget at kigge på hele dagen, da turneringen begynder klokken 9.30 og først forventes at være færdig ved 20-21-tiden.

- Det bliver hetl vild god petanque. Det plejer at være nogle rigtigt gode kampe, fortæller Lars Lloyd.

Og tilskuerne til lørdagens eliteturnering, som alle kan komme og overvære, kan selv komme til at spille mod nogle af landsholdsspillerne.

Søndagen er nemlig afsat til en breddeturnering, som man kan tilmelde sig på dagen. Den spilles som doubler, og det koster 140 kroner i alt at tilmelde en double.

Og det med bredde skal tages med et gran salt, for de fleste af landsholdsspillerne deltager også i søndagens turnering. Der er alle doubler garanteret fem kampe, og alle har chancen eller risikoen for at støde ind i landsholdsspillerne.

Der er lodtrækning om første runde, og derefter afvikles turneringen som schweizisk stigesystem. Det betyder, at vinderne fra hver runde møder andre vindere, og taberne møder andre tabere. På den måde justeres niveauet, så alle gerne skulle møde modstandere på deres eget niveau på et tidspunkt.

Fristen for at tilmelde sig søndagens turnering er søndag formiddag klokken 9 på terrassen på Holbæk Kommunes administrationsbygning.

Og skulle man blive bidt af petanque, skal man ikke vente længe, før petanque Holbæk igen arrangerer et stort stævne i Holbæk. Det sker, når DM bliver spillet ved Holbæk Sportsby på 70 baner den 1.-4. juli.

DM-stævnet bliver samtidig første gang, der bliver vist direkte petanque på dansk tv, når kanalen Sport Live sender fra DM.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?