1. marts 2021
Klaes Egel Rasmussen, her til højre i snak med cheftræner Lars Feist, tror på to stjerner til Holbæk.
gallery icon

Se billedserie

Klaes Egel Rasmussen, her til højre i snak med cheftræner Lars Feist, tror på to stjerner til Holbæk.
Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De vil skubbe til overliggeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De vil skubbe til overliggeren
Lokalsport Nordvestnyt - 22. januar 2021 kl. 18:29
Af Anders Vestergaard

Mål har de mål, mål skal have. Men derfor kan man godt tillade sig at tænke større og skubbe til den strategiske overligger.

Det er tankegangen i fodboldklubben HB&I fra Holbæk, og det er den forholdsvis nyansatte talent- og sportschef Klaes Egel Rasmussen, der sætter ord på en ændret strategi og organisation i klubbens talentarbejde, som skal styrkes.

Den blev sat i gang i sidste sæson oven på beskeden om, at Holbæk som talentudviklingsklub havde mistet en halv stjerne i Dansk Boldspil-Unions nye licenssystem, som via en årlig stjernetildeling ranglister klubbernes evne til at talentudvikle.

Med blot halvanden stjerne i behold, mistede klubben i maj retten til at spille på næstøverste hylde i de landsdækkende divisioner for de bedste hold i U17 og U19. Et lille tilbageslag i Holbæk-forsøget på at blive regionens centrum for talentudvikling.

Tror på to stjerner

I november var repræsentanter for DBU's stjernesystem så igen på besøg i Holbæk, og i den afledte rapport, er der ifølge Holbæks talent- og sportschef så tilpas meget ros fra licensfolkene, at klubben tør håbe på, at få den halve stjerne tilbage, når DBU deler ud i løbet af foråret.

- Vi har fået en god tilbagemelding og ros på flere af de parametre, der giver en god pointscore. Så jeg tror på to stjerner igen, siger 36-årige Klaes Egel Rasmussen, der sidste sommer vendte hjem efter et par år i et lignende job hos norske FK Haugesund.

Han føler sig dog ikke sikker på, at en halv stjerne mere vil betyde, at de to bedste ungdomshold igen får lov til at spille i de landsdækkende divisioner.

- DBU er på en mission og har skruet op for kravene til at være talentudviklingsklub, og det betyder, at andre lignende klubber også opruster og får flere stjerner - og måske får pladserne i stedet, siger talent- og sportschefen.

I sidste sæsons stjernedrys vægtede DBU klubbernes evne til at spille egenudviklede talenter ind på de respektive førstehold meget højt, men selv om Holbæks 2. divisionshold i hvert fald har en god håndfuld egenproducerede og dygtige unge spillere på holdet eller i truppen, er der også andre tiltag i talentarbejdet, som skæpper godt i pointkassen, er Klaes Egel Rasmussen sikker på.

- Vi fik god ros og tilkendegivelser for vores nye scout-afdeling, hvor Martin Nissen indtil videre er eneste medlem. Siden efteråret - indtil corona'en stoppede fodbolden - har han været rundt og se fodbold i trekantsområdet Nykøbing, Kalundborg og Hvalsø på udkig efter talenter i 13-15 års-alderen, der kunne tænke sig at komme til Holbæk og udvikle sig i et stærkt talent-miljø og måske ad den vej spille sig på førsteholdet - eller måske bruge klubben som springbræt til at komme videre, fortæller Klaes Egel Rasmussen.

Fodboldfaglighed løftes

Han understreger, at der skal være respekt og troværdighed i klubbens talentudviklingsarbejde, og som endnu et nyt tiltag ser Klaes Egel Rasmussen gerne, at det interne udviklingsmiljø blandt trænere og andre styrkes.

- Vi skal diskutere fodbold internt på et højere niveau og løfte vores egen fodboldfaglighed, måske på faste møder, så det hele ikke kun går op i daglig drift. Og måske kan det så brede sig som ringe i vandet til børne- og breddefodbolden, så vi kan få skubbet til overliggeren alle steder, siger Klaes Egel Rasmussen, der synes at ansættelsen af børnefodbold-udvikler og DGI-konsulent Christian Sloth, passer som fod i støvle.

- Han er en enorm kapacitet, og måske kommer der flere spillere fra børnefodbolden til talentudviklingsholdene, og det hænger på den måde godt sammen med, at vi gerne vil udvikle egne spillere, lyder det fra Rasmussen.

Han erkender, at satsningen på talentudvikling koster penge - og at et mere udbygget samarbejde mellem klubben, Holbæk Kommune, virksomheder og de øvrige fodboldklubber i lokalområdet er nødvendigt.

Klaes Egel Rasmussen ser gerne, at Holbæk bliver et springbræt for både trænere og spillere, hvad enten de er egenudviklet eller er kommet til klubben på divisionsholdet.

- Det kræver en videresalgs-klausul i en eventuel kontrakt. Men det vil være en måde at genere økonomi til klubben på. Og her er Tingager et godt eksempel, siger talent- og sportschefen med henvisning til AGF's stærke forsvarsspiller Frederik Tingager, der siden tiden i Holbæk har været i fynske OB og tyske Eintracht Braunschweig, inden han i 2019 kom til Aarhus.

Rutine udefra

Lige nu har Klaes Egel Rasmussen ekstra fokus på klubbens førstehold, der holder vinterpause på en af nedrykningspladserne i 2. division vest. Han glæder sig over, at en række unge »udviklingsspillere« har bidt sig fast på holdet, men Rasmussen understreger også vigtigheden af at få rutinerede spillere udefra, der kan gå direkte ind på holdet og være en støtte for de unge - så klubbens hede ønske om at bevare divisionsstatus kan blive til virkelighed.

- Helt optimalt kunne det være spillere med rødder i Holbæk eller omegn, der tidligere har spillet i klubben. Men dem er der nok ikke så mange af i øjeblikket, lyder det fra Klaes Egel Rasmussen.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?