21. september 2020
Mathias Rysgaard fra Kalundborg hentede syv medaljer ved DM i svømning. Fem af guld, en af sølv og en af bronze. De fem i individuelle løb og to i holdkapper.
Mathias Rysgaard fra Kalundborg hentede syv medaljer ved DM i svømning. Fem af guld, en af sølv og en af bronze. De fem i individuelle løb og to i holdkapper.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DM-medalje nummer fem, seks og syv blev sikret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DM-medalje nummer fem, seks og syv blev sikret
Lokalsport Nordvestnyt - 11. november 2019 kl. 14:26
Af Christian Dahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalundborgenseren Mathias Rysgaard havde allerede fredag aften sikret sig fire DM-medaljer, kvalificeret sig til EM og slået personlig rekord, hver gang han hoppede i vandt.

arrow Læs også: Dansk landstræner i svømning godkender fem EM-medaljer

Dermed var lørdag og søndag nærmest hyggestævne for ham med sekundære discipliner, men ikke desto mindre tog han yderligere tre DM-medaljer.

Lørdag galt det 50 meter fri, og ligesom på 100 og 200 meter fri satte Mathias Rysgaard personlig rekord både i indledende heat om morgenen og i finalen om aftenen, hvor han dog måtte nøjes med en sølvmedalje en hundrededel af et sekund efter Tobias Bjerg fra AGF.

Til gengæld måtte han gå uden medalje fra fire gange 200 meter fri lørdag aften. Her blev han nummer fire med Hørsholm, men han var hurtigst af alle svømmere i holdkappen.

Søndag rundede Mathias Rysgaard dog de fire DM-dage af med to guldmedaljer.

Oprindeligt svømmede han rygsvømning, og søndag stillede han op i 50 meter ryg. Igen blev det til personlig rekord både morgen og aften, og i 24.74 vandt han guld seks hundrededele af et sekund foran Nicklas Östman Pedersen fra Herlev.

DM's næstsidste disciplin var fire gange 50 meter fri for mænd, og her vandt Mathias Rysgaard sin femte guldmedalje og den syvende i alt. Hørsholm, som i holdkapperne kalder sig Red Stags, vandt guldet, og igen var Mathias Rysgaard hurtigst af alle. Som sidste mand var han 1.40 sekund hurtigere end Tobias Dan Hansen, der svømmede sidste tur for Herlev på andenpladsen. Unægteligt en afgørende forskel, når Red Stags samlet kun slog Herlev med 0.47 sekund.

arrow God slutspurt sikrer Blume EM-bronze i 50 meter fri
08. december 2019 kl. 19:30 Opdateret: kl. 22:39
arrow Danske kvinder sikrer EM-bronze i holdkap i svømning
06. december 2019 kl. 20:31 Opdateret: kl. 20:48
arrow EM-medalje til Mathias Rysgaard
05. december 2019 kl. 23:28 Opdateret: kl. 13:01
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?