22. oktober 2021
Rizvan Sardalov, i rød trøje,  er på grund af corona-afbud direkte i DM-finalen. Hans holdkammerat Siri Oline Dalsgaard kan ikke stille op til DM, da hun er den eneste kvindelige bokser i sin vægtklasse.
Rizvan Sardalov, i rød trøje, er på grund af corona-afbud direkte i DM-finalen. Hans holdkammerat Siri Oline Dalsgaard kan ikke stille op til DM, da hun er den eneste kvindelige bokser i sin vægtklasse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DM i coronaens skygge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DM i coronaens skygge
Lokalsport Nordvestnyt - 14. november 2020 kl. 13:00
Af Christian Dahl

Kun en enkelt lokal bokser skal i ilden, når der i weekenden bokses danmarksmesterskaber i Nørresundby.

arrow Læs også: Først læser man sin modstander, så slår man ham

Som del af Aalborg Kommune er Nørresundby Idrætscenter, hvos DM bliver bokset, ikke en del af nedlukningen af Nordjylland. Men coronaen kaster alligevel skygger over mesterskabet.

Rizvan Sardalov fra Kalundborg Amatør Bokseklub går således direkte i finalen i fluevægt i U19. Den stærke Jonas Jakobsen, som Rizvan Sardalov dog fører over i den interne regnskab, er således ikke med til DM. Jakobsen bokser for Pandrup og er derfor ramt af nedlukningen og må ikke krydse kommunegrænsen.

I stedet bliver det en direkte finale mellem Rizvan Sardalov og Christian Bjørn fra Grindsted lørdag eftermiddag.

- Christian Bjørn vandt de jyske mesterskaber sidste år, så han er en god modstander. Men på en god dag, så vinder Rizvan, siger Jesper Christiansen.

Selv om vilkårene er ens for de to boksere, så vurderer træneren, at coronanedlukningne måske rammer Rizvan Sardalov hårdere end så mange andre boksere.

- Jeg har aldrig været så usikker på ham før. Jeg er meget i tvivl om, hvor han står. Rizvan finder sin motivation i at bokse kampe. Jeg ville være emget mere tryg, hvis han havde bokset en række kampe i år, siger Jesper Christiansen.

Ellers mener han bare, at Rizvan Sardalov skal finde sin egen rytme i kampen.

- Han skal finde sin rytme og bokse kontra, vurderer Jesper Christiansen.

Ingen kamp til Siri
Kalundborgs Siri Oline Dalsgaard var også tilmeldt DM, men hun kan på to måder takke coronaen for, at det ikke bliver til DM-titel i år. Der er kun to kvinder tilmeldt DM. Normalt stiller Høje Taastrups Ditte Frostholm op i letweltervægt lige som Siri Oline Dalsgaard, men hun har ifølge Jesper Christiansen benyttet coronapausen til at stoppe sin boksekarriere.

Dermed var der kun Siri Oline Dalsgaard tilbage i letweltervægt. Normalt vil det være nok til at blive kåret til danmarksmester uden kamp. Men på grund af de mange corona-afbud i år har man besluttet, at der ikke kåres en vinder i de vægtklasser, hvor der kun stiller en bokser op til DM. Og derfor bliver der hverken kamp eller medalje til Siri Oline Dalsgaard.

Hverken Nykøbing Sjælland Bokseklub eller Team Bredahl fra Holbæk sender boksere til DM, som begynder fredag og varer hele weekenden.

arrow Tredje DM-guld til Kalundborg-bokser
15. november 2020 kl. 19:20 Opdateret: kl. 19:20
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?