28. september 2020
Morten Jaksland, til højre, sammen med finalemodstanderen Philip Pawlowsk efter DM i Birkerød.
Morten Jaksland, til højre, sammen med finalemodstanderen Philip Pawlowsk efter DM i Birkerød.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DM-guld til Jaksland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DM-guld til Jaksland
Lokalsport Nordvestnyt - 02. august 2020 kl. 19:32
Af Anders Vestergaard

Når man er dygtig til bordtennis og meget rutineret og endnu bedre til tennis, kan det bære langt i den forholdsvis lille sportsgren racketlon, hvor der dystes med bat og ketjer i bordtennis, badminton, squash og tennis.

Det var Holbæk Racketlonklubs spillende formand Morten Jaksland et levende bevis på i weekendens danske mesterskab, der blev spillet i Birkerød med Rudersdal Racketlon som vært.

Både i semifinale og i finalen lå en solid omgang bordtennis og en suveræn præstation ifavoritdisciplinen tennis til grund for den endelige og ganske ventede sejr.

Morten Jaksland, der i en årrrække har spillet tennis i Holbæk Tennisklub - og stadigvæk gør det som spillende træner hos Greves oprykningsfavoritter i 2. division, var topseedet ved weekendens DM, og som nummer ét på verdensranglisten i både single, herredouble og mixeddouble, lå det selvfølgelig også i kortene, at Jaksland ville løbe med sin anden DM-titel - også selv om det blev lidt sværere, end han havde regnet med.

- En af de mere rutinerede, Kasper Jønson, som ellers var stoppet, kom med på et afbud og gjorde pludselig feltet stærkere. Det ændrede forudsætningerne noget, men Jønson, der ofte har været den evige to'er efter Jesper Ratzer, blev slået ud i semifinalen, fortæller Morten Jaksland, der var medarrangør ved DM-stævnet og derfor kun stillede op i single, hvor han var oversidder i første runde.

I semifinalen vandt Morten Jaksland 21-14 i bordtennis, men tabte så 7-21 i badminton.

Efter sejren på 21-3 i squash var kravet til den afsluttende tenniskamp blot 10 point, og dem tog Jaksland relativt hurtigt med en førring på 10-0, inden kampen derefter blev stoppet.

I finalen mod Kasper Jønsons overmand, Philip Pawlowsk i fra København, vandt Morten Jaksland med 21-12 i bordtennis og tabte igen badminton-disciplinen med 3-21.

Og selv om Jaksland så vandt squash-kampen med med 21-14, var han bagud med to point inden den afsluttende tenniskamp.

Men så kom verdens-etteren og sidste års VM-sølvvinders store tennis-rutine ham til gode med en sikker sejr på 21-8, og dermed var 25-årige Jakslands anden DM-guld i hus.

Der var i alt otte spillere med fra Holbæk Racketlonklub, og blandt dem vandt Jack Broe Larsen og Jacob Steinmetz guld i herredouble, mens Thomas Ostenfeld Larsen vandt singlerækken i herresingle for spillere over 50 år.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?