23. september 2020
Peter Busk tager til DM for at lære. Men først gælder det et løb i Tølløse søndag.
Peter Busk tager til DM for at lære. Men først gælder det et løb i Tølløse søndag.
Foto: Christian Dahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DM-generalprøve på hjemmebane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DM-generalprøve på hjemmebane
Lokalsport Nordvestnyt - 14. august 2020 kl. 16:12
Af Christian Dahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tingene kan gå hurtigt i sportens verden. For få dage siden var der ingen aktuelle planer om et cykelløb i Tølløse, men det kommer der ikke desto mindre på søndag. Formanden for Holbæk Cykelsport, Lars Bang, fortæller, at de sidste tilladelser fra Holbæk Kommune og Midt- og Vestsjællands Politi kom i hus torsdag. Dermed overtager Holbæk DCU-løbet, som egentlig skulle være kørt i Tikøb.

Da forsamlingsforbuddet ikke blev lempet som ventet, turde Tikøb ikke binde an med løbet, men Holbæk Cykelsport har lavet et set up, så det kan afvikles. Men det betyder, at der kun køres løb for eliten og U19, mens alle andre klasser må vinke farvel til løbet. Det skyldes, at de enkelte grupper ikke må risikere at møde hinanden på ruten. Derfor kan det ikke praktisk lade sig gøre at gennemføre i alle årgange.

Dermed får Team Eiland Electric Carl Ras endnu et løb i benene inden DM. Holdet har netop deltaget i Randers Bike Week, og de fire A-ryttere Andreas Larsen, Peter Busk, Klaus Hestkjær og Nils Bradtbjerg får altså den sidste DM-forberedelse på velkendt asfalt.

- Det gælder om at slå ørerne ud og lytte til de kloge ryttere og ellers gøre sit bedste, siger 19-årige Peter Busk om DM.

Har debatten om sexisme taget overhånd?