4. december 2020
Tilskuerne må ikke være i start- og målområdet ved søndagens Cross Cup, men inviteres til at følge løbet langs ruten. Foto: Holbæk Cykelsport
Tilskuerne må ikke være i start- og målområdet ved søndagens Cross Cup, men inviteres til at følge løbet langs ruten. Foto: Holbæk Cykelsport
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona-venlig Cross Cup i Holbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona-venlig Cross Cup i Holbæk
Lokalsport Nordvestnyt - 21. oktober 2020 kl. 10:47
Af Christian Dahl

Holbæk kommer søndag til at at lægge især græs til, når Danmarks største løbsserie i cykelcross, Cross Cup, begynder.

De internationale topnavne i mountainbike Sebastian Fini og Simon Andreasen kommer desværre ikke, men ellers er det den danske elite inden for cykelcross, der tropper op med blandt andre Joshua Gudnitz i A-feltet.

Løbet i Holbæk er den første af fem afdelinger, og det bliver kørt på området omkring Holbæk By Skole afdeling Bjergmarken. Normalt er det en meget tilskuervenlig sport, hvor der i start- og målområdet er masser af tilskuere og servering af både mad og drikke. Men på grund af corona er tilskuere forbudt i målområdet.

- Jeg vil nødig reklamere for meget for tilskuere. Hvis folk kommer forbi, skal de holde sig fra start- og målområdet. Men har de noget med at sidde på, er de velkomne langs ruten. Det plejer ellers at være den festligste genre inden for cykelsport, hvor tilskuerne kommer helt tæt på, og der er pølser og belgisk øl i målområdet. Det har vi måttet skrue helt ned for, og det er lidt ærgerligt, fortæller Simon Juhl, der er tovholder på løbet hos Holbæk Cykelsport.

Coronaen dikterer også, at der bliver en fuldstændig udskiftning fem gange i løbet af søndagen. Ungdommen kører først, og så er der ellers udskiftning løbende, frem til mændenes elite som de sidste starter klokken 15.00.

Ruten er 2,5 kilometer lang, og de bedste ryttere kører på rundstrækningen i 50 minutter, hvor de er cirka syv minutter om en omgang.

- De kører på græs, på asfalt, på jordstierne i skovbrynet ud mod Fælleden, i sand ved beachvolleybanen, på trapper, ned igennem en legeplads og op og ned ad kælkebakken, fortæller Simon Juhl.

Sidste afdeling i Cross Cup køres i Kalundborg den 17. januar - weekenden efter DM i cykelcross i Vejle.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?