19. januar 2021
Hele reformprocessen er forsinket, fortæller DBU Sjælland-formand Jakob Koed. Foto Thomas Olsen
Hele reformprocessen er forsinket, fortæller DBU Sjælland-formand Jakob Koed. Foto Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona kan forsinke fælles turnering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona kan forsinke fælles turnering
Lokalsport Nordvestnyt - 22. maj 2020 kl. 10:19
Af Christian Dahl

Den planlagte sammenlægning af sjællandsserien og københavnsserien kan meget vel blive udskudt et år.

Samlingen af DBU Sjælland, DBU København, DBU Lolland-Falster og DBU Bornholm i et ny DBU Bredde Øst skulle efter den oprindelige plan resultere i fælles rækker fra sommeren 2021. Men corona-nedlukningen har forsinket arbejdet, så meget tyder på, at sammenlægningen af rækker først sker i sommeren 2022.

- Det vil jeg nok give dig ret i. Helårsturneringerne kan man jo ikke nøjes med at udskyde et halvt år. Men vi har ikke talt om det endnu, siger DBU Sjællands formand Jakob Koed.

Sammenlægningen af rækker vil få betydning for op og nedrykning i sæsonen op til, og det virker ikke realistisk at blive klar med det billede, inden efterårssæsonen begynder til august.

- Hele reformprocessen er forsinket. Lige nu kigger vi ind på at vi skal hen i september, før vi kan holde ekstraordinære delegeretmøder. Der er ingen, der siger, at fordi vi laver en struktur, så skal vi lave turneringen om fra dag et. Vi kan godt køre videre med de gamle turneringer, siger Jakob Koed.

Københavnsk enegang
DBU Sjælland valgte fredag den 15. maj at aflyse alle forårets turneringer, mens DBU København på seniorsiden har planer om at fuldføre deres helårsturneringer med kampe helt frem til september som følge.

De københavnske ungdomsrækker er dog aflyst, og derfor kommer de forskellige beslutninger ikke til at få konsekvens for de fælles ungdomsrækker mellem DBU Sjælland og DBU København.

- Jeg håber og tror på, at vi kan starte efterårsturneringen i august som normalt, siger Jakob Koed.

Den københavnske beslutning er dog afhængig af, at de aktuelle politiske forhandlinger ender med, at der kan spilles fodboldkampe senest midt i juni.

Men ifølge Jakob Koed var det ikke en reel mulighed for DBU Sjælland at have udskudt beslutningen om at aflyse foråret, til næste fase af genåbningen er kendt.

- Der var rigtigt, rigtigt mange, der havde efterlyst en afklaring, og det skyldte vi klubberne. For os handler det meget om, at man skal kunne føle sig sikker i klubberne. Det skal være trygt for alle. Vi ville gerne have meldt ud noget tidligere, det er helt sikkert. Vi havde håbet, der var kommet en afklaring i forhold til danmarksserien, så havde det været lidt nemmere. Det er derfor, vi først meldte ud, da vi gjorde - og læg mærke til, at jeg siger først, siger Jakob Koed.

Står ved aflysning
Uden at kende til indholdet i de aktuelle politiske forhandlinger, så fortæller formanden, at der skulle kæmpes for at få lov at træne med kontakt.

- Vi skal være opmærksomme på, at for at få lov til at træne med kontakt, var det en klar præmis, at vi ikke fik lov til at spille kampe, siger Jakob Koed.

Skulle der blive åbnet for fodboldkampe, lover formanden at, DBU Sjælland nok skal arrangere kampe. Men det er vigtigt for ham, at ingen skal tvinges i kamp.

- Hvis vi får lov at spille kampe, så laver vi en træningsturnering. Hvis der er nogen, der er utryg ved at spille, så kan de bare lade være. Det ville de ikke bare kunne, hvis vi genstartede turneringen, fortæller Jakob Koed

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?