24. september 2021
Kasserer Jesper Larsen i gang med at gennemgå regnskab og budget på torsdag aften generalforsamling i HB&I.
gallery icon

Se billedserie

Kasserer Jesper Larsen i gang med at gennemgå regnskab og budget på torsdag aften generalforsamling i HB&I.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budget med halv million i underskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budget med halv million i underskud
Lokalsport Nordvestnyt - 28. februar 2020 kl. 16:00
Af Anders Vestergaard

Udfordringer med et finde den fornødne økonomi, den savnede klubånd og et større antal medlemmer, var hovedtemaerne, da 40 medlemmer af Holbæk Bold & Idrætsforening deltog i den ordinære generalforsamling i Holbæk Sportsby torsdag aften.

arrow Læs også: Sponsor afværger truende konkurs efter flytning

I kasserer Jesper Larsen gennemgang af regnskabet blev der fra et medlem spurgt ind til faldet i sponsorindtægterne på cirka 16.000 kroner og den samtidige stigning i udgifter til sponsorafdelingen på næsten 300.000 kroner.

- En stor del af stigningen hænger sammen med at det sidste år blev besluttet at ansætte en person til at skaffe flere kroner i kassen. Målsætningen er ikke helt nået og nogle projekter kommer måske først i gang i 2020, men det er noget, vi har fokus på, forklarede kassemesteren, der kunne konstatere, at årets resultat blev et underskud på 176.335 kroner nogenlunde svarede til det budgetterede.

Til gengæld fremgik det af regnskabet, at klubben nu har en negativ egenkapital på næsten 560.000 kroner.

Blodrødt budget

Og i forhold til budgettet for det kommende år, erkendte Jesper Larsen, at det ikke ser særligt positivt ud - og at der skal være fokus på at forbedre det i løbet af året. Budgettet, der er lagt ud fra, at klubben stadigvæk har B-licens og førsteholdet spiller i 2. division, lyder på et underskud på 460.000 kroner.

- Det hænger jo ikke sammen. Hvor vil man skaffe pengene fra. Hvis man havde en virksomhed med de tal, måtte man jo dreje nøglen, lød et spørgsmål og en kommentar fra et Gert Ensted, der er tidligere medlem af bestyrelsen i Holbæk B&I.

- Det er situationen, som den er, uden at vi gør noget. Det er dyrt at have B-licens og et 2. divisionshold. Så vi er nødt til at skrue på nogle knapper, kontingenterne skal måske stige, sponsorindtægterne skal vi kigge på, og vi skal også i gang med at se på, hvilke udgifter, vi kan spare på, svarede Jesper Larsen.

Formand Kim Stroustrup siger efterfølgende, at bestyrelsen er i gang med at gennemgå budgettet og forventer snart at kunne præsentere et opdateret budget med et bedre resultat.

Bestyrelse klappet ind

Klubbens bestyrelse har reelt kun siddet 94 dage siden efterårets ekstraordinære generalforsamling, og den blev genvalgt med klapsalver og uden modkandidater.

Formand Kim Stroustrup fortalte, at bestyrelsen fra første dag var enig om at være med til at skabe en ny kultur i HB&I efter udflytningen til Holbæk Sportsby.

- Vi lægger vægt på, at vi har åbenhed, ærlighed og kammeratskab, og så skal folk være glade. Vi er blevet enige om, at vi ikke tolerer, at folk går og brokker sig lidt i krogene eller ikke vil bidrage positivt. Så jeg håber, at vi fremover kan få en god og positiv kultur, vi vil i hvert fald gå foran, slog HB&I-formanden fast.

Han konkluderede, at 2019 havde været et godt sportsår med oprykninger til 2. division og serie 1, og ikke mindst var han glad for, at klubben havde beholdt sin B-licens. Fodboldklubbens mål for det kommende år er at fastholde B-licensen, spille med i toppen af 2. division og blive i serie 1.

- Og så vil vi gerne have flere medlemmer. Vi skal gøre en indsats for at få spillere hertil, og vi har et unikt og godt setup med veluddannede trænere og fysioterapeuter. Vi er en bestyrelse, der vil sørge for, at vi har en solid økonomi, hvor halvdelen af vores indtægter bruges på ungdomsarbejdet og den anden halvdel på resten af klubben. På den måde kan vi blive ved med udvikle vores egne spillere, sagde Kim Strou­strup.

Ændrede vedtægter

Blandt andet på baggrund af sidst års konflikt mellem en flok utilfredse spillere og ledere og den daværende bestyrelse, hvor der var tvivl om passive medlemmers ret til at stemme på generalforsamlinger, har den nuværende bestyrelse også kigget klubbens vedtægter igennem - og lavet tilføjelser og præciseringer. Ændringerne blev vedtaget med stort flertal.

arrow Oprykningsdrømme nedtones
30. november 2019 kl. 14:39 Opdateret: kl. 14:39
arrow Ny formand: Vi står med kæmpe opgave
26. november 2019 kl. 15:41 Opdateret: kl. 15:41
arrow Ny HB&I-bestyrelse på et kvarter
26. november 2019 kl. 09:26 Opdateret: kl. 09:30
Stemmer du til kommunalvalget i år?