3. august 2021
Mads Bobjerg Larsen er stoppet i Holbæk og har siden afvist en række andre klubber.
Mads Bobjerg Larsen er stoppet i Holbæk og har siden afvist en række andre klubber.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bobjerg lægger drømmene på hylden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Bobjerg lægger drømmene på hylden
Opdateret 19. juni 2021 kl. 10:43
Lokalsport Nordvestnyt - 18. juni 2021 kl. 14:38
Af Christian Dahl

Han var blandt de første, Holbæk B&I skrev professionel kontrakt med, da klubben i 2019 rykkede op i 2. division og igen måtte skrive kontrakter. Og årsagen var lige så klar som talentet: Mads Bobjerg Larsen var klubbens største salgsemne.

To år senere er Holbæk igen rykket ned i danmarksserien, og samtidig stopper snart 23-årige Mads Bobjerg Larsen. Men hvor mange ville have gættet på, at hans talent førte ham højere op i divisionssystemet, så er virkeligheden en helt anden.

Et af Holbæks største talenter de seneste år og Årets spiller 2019 har nemlig valgt helt at lægge fodbolden på hylden.

- Jeg har været virkelig tidspresset, og det fungerer ikke længere med både skole, fodbold og fuldtids studier. Det har ikke noget med fodbolden eller holdet at gøre. Jeg har bare ikke tid, forklarer Mads Bobjerg Larsen.

Han fylder 23 år den 18. juli og har de seneste år studeret medicin. Det er et krævende studium, og han føler ikke, at han har kunnet give det nok tid og opmærksomhed. Derfor har han været nødt til at vælge mellem fodbolden og studiet.

- Det handler om, hvor jeg kan lægge tiden. Hvis der var 48 timer i døgnet, kunne jeg dyrke både studiet og fodbolden. Nu bliver jeg nødt til at lægge tiden et sted, forklarer Mads Bobjerg.

Og allerede i vinterpausen 2016-17 efter hans debut som dengang fjerdeyngste Holbæk-spiller nogensinde havde han fokus på skolen. I et interview om frtemtidens muligheder fortalte han, at han drømte om at leve af at spille fodbold og at spille for favoritklubben Borrusia Dortmund. Men ikke for enhver pris.

- Skolen kommer i første række, og min uddannelse er helt sikkert det vigtigste, sagde Mads Bobjerg Larsen dengang.

Og det følger han nu op med helt at lægge fodbolden på hylden.

- Jeg har altid høje ambitioner. Men glæden er væk. Den passion, jeg har lagt i fodbolden, lægger jeg nu i skolearbejdet. Jeg har ikke samme tænding i forhold til fodbold, som jeg havde for tre år siden.

- Jeg har ikke samme ambitioner om at skulle være superligaspiller. Men så er det noget andet, jeg har ambitioner om, siger Mads Bo­bjerg Larsen.

Og han understreger, at det ikke har noget at gøre med, at Holbæk nu er rykket ned i danmarksserien.

- Processen har været lang. Jeg har gået i et halvt år og tænkt over det. Jeg skal tage nogle uddannelser ved siden af studiet for at bygge mit CV op og for at kunne få studierelevante job. Det har jeg ikke haft tid til, så jeg er to år bagud der.

- Det er rigtigt mange timer, som jeg ikke har kunnet lægge. Det skal booste mit CV. Når de andre på studiet er taget på arbejde på et hospital, så er jeg taget til fodbold, siger Mads Bobjerg Larsen.

Men det er specielt at stoppe med noget, der har fyldt hans liv i årevis.

- Jeg har altid været ham drengen, der spillede fodbold. Hverdagen har været fuld af træning, og weekenden af kampe. Nu skal jeg være noget andet. Det er svært at få ind i hovedet, siger Mads Bobjerg Larsen.

Og mentalt har det også været hårdt.

- Det bliver mærkeligt at gå fra et liv, hvor jeg så en masse mennesker, hvor vi havde en fælles ambition. Vi mødtes hver dag med det mål, at vi skulle klare os i 2. division. Det bliver et tomrum, jeg skal udfylde, siger Mads Bobjerg Larsen.

Han indrømmer da også, at der er trillet mere end en tåre i dagene efter, han meddelte holdkammeraterne, at han stopper.

Ikke mindst fordi det sociale aspekt har været vigtigt for ham. Så vigtigt, at det måske næsten har udfordret de sportslige ambitioner. For Mads Bobjerg Larsen var udråbt som stort talent, og der har været tilbud.

Han tænker da også over, om det kunne være blevet til mere. Men omvendt er han afklaret med sit valg, og glad for det, han nåede.

- Jeg har altid håbet på at spille en brandsæson, hvor jeg bare skyder igennem og bliver opdaget. Det har været en drengedrøm at leve af at spille fodbold. Men jeg har fået den selvindsigt, at det er et meget lille nåleøje at skulle igennem. Men den mulighed, jeg ikke ser mere i fodbold, får mig til at se andre muligheder i livet, siger Mads Bobjerg Larsen.

Han fortæller, at der har været interesse fra andre klubber også højere rangeret end Holbæk. Men han har valgt at blive i Holbæk.

- Jeg har en enkelt gang været til en prøvetræning. Men jeg har altid haft det så godt i Holbæk, at jeg aldrig har haft behov for at komme videre. På et tidspunkt tænkte jeg, at jeg skulle give det et skud, hvis der kom et tilbud fra en højere række. Så ville jeg give det et år. Men jeg har haft det megagodt, og den rolle på holdet og de muligheder, jeg har haft, havde jeg nok ikke fået andre stede, siger Mads Bobjerg Larsen.

Og han fortæller samtidig, at det sociale ved at være fodboldspiller har været meget vigtigt for ham.

- Der er et liv uden for fodbolden, og jeg vil ikke ind at spille i et koldt miljø, hvor det eneste, der tæller, er, om man er i start 11'eren. Jeg har hørt fra nogle trænere, at hvis jeg vil op på næste niveau, så skal jeg give, alt hvad jeg har og ikke tænke på det sociale, men bare blive en bedre fodboldspiller. Det har jeg det ambivalent med. Det må de gerne synes, men jeg som person har haft det godt i 2. division. Der er også et liv ved siden af, man skal få til at fungere, siger Mads Bobjerg Larsen.

Derfor er han blevet i Holbæk, hvor han har haft det godt.

- Jeg har fået en tillid fra klubben, siden jeg var 16, som jeg ikke ville få mange steder. Jeg kunne have skiftet for penge og spillet på et fint niveau. Men jeg har fået sindssygt meget ud af at være i Holbæk både i 2. division og i danmarksserien. Familien, vennerne og troen på mig i Holbæk har gjort, at jeg ikke har haft behov for at tage et andet sted hen.

- Det er Holbæk og klubben og drengene i omklædningsrummet, det sociale aspekt, der har holdt mig i klubben, siger Mads Bobjerg Larsen.

Men nu er det altså slut, og i stedet skal Mads Bobjerg Larsen bruge sin energi, sin vindervilje og sine ambitioner på studiet.

- Mit ambitionsniveau bliver bare endnu højere med studiet. Jeg har mere tid til det end før.

- Mine kendetegn som spiller er vilje og konkurrencegen. Alt det eliteorienterede skal jeg overføre til noget andet, og det føler jeg, at jeg kan med studiet, siger Mads Bobjerg Larsen.

Og det er helt slut med fodbold. Efter han stoppede har der ellers været henvendelser fra en god håndfuld klubber, som han har afvist. Og det bliver heller ikke til fodbold på lavere plan.

- Jeg har snakket med nogle af de gamle Holbæk-drenge om at spille på lavere niveau, men jeg vil bare lægge det væk. Det har fyldt sindssygt meget, så jeg lægger det væk, men jeg vil stadig holde mig i gang på en anden måde. Jeg skal ikke til at spille hyggebold. Jeg tror ikke, jeg kan være i det. Der er for langt niveaumæssigt fra 2. division til hyggebold, siger Mads Bobjerg Larsen.

Han fortæller samtidig, at han er rørt over de reaktioner, der er kommet oven på hans beslutning.

- Jeg er meget beæret over alle de tilkendegivelser, der er kommet. Det er en kæmpe cadeau. Jeg føler mig set af mange klubfolk, som jeg ikke engang har spillet med, siger Mads Bobjerg Larsen, der beder om lov til at sende en hilsen til alle dem, han nu forlader i Holbæk B&I.

- Jeg vil gerne have lov til at sige tak til alle dem omkring holdet og klubben og folk, der har delt bane med mig alle de år, jeg har spillet fodbold. Der har været mange gode oplevelser, som jeg tager med, slutter Mads Bobjerg Larsen.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?