17. maj 2021
Udbryderklubben Bæk City skal spille i røde trøjer og sorte bukser.
gallery icon

Se billedserie

Udbryderklubben Bæk City skal spille i røde trøjer og sorte bukser.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bæk City-for hyggens skyld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bæk City-for hyggens skyld
Opdateret 26. februar 2021 kl. 12:58
Lokalsport Nordvestnyt - 26. februar 2021 kl. 12:42
Af Anders Vestergaard

- Vi gør det for hyggens skyld. Det er for at samle os alle sammen.

arrow Læs også: United bliver til to klubber

Sådan siger Yusuf Bakir om Holbæks nyeste fodboldklub, Bæk City, der træder ind i serie 5-turneringen, når forårssæsonen begynder.

Han har selv en fortid i både 2. division, danmarksserien, sjællandsserien og senest serie 1 i Holbæk United, men han er nu klar til at spille serie 5 sammen med vennerne.

- Det har været nogle gode år, men nu har jeg stiftet familie og har et arbejde, jeg passer, så nu er det hyggen, der betyder mest, fortæller 26-årige Yusuf Bakir.

Bæk City er en udbryderklub fra Holbæk United, som selv oprindeligt blev stiftet for, at gode venner kunne spille sammen.

- Der kommer nye spillere til Holbæk United til forårssæsonen, så mange af de nuværende spillere vil få svært ved at komme på hold, og mange af dem er mine nære venner. Så sagde vi en dag; skal vi så ikke bare kaste os ud i det og lave vores egen klub? fortæller Yusuf Bakir.

Det har klubben gjort, og den mønstrer allerede 24 spillere, så det kan blive svært at fordele spilletiden. Men Yusuf Bakir fortæller, at de kommer til i en vis udstrækning at skiftes til at spille. Men klubben er også meget opmærksom på, at det ikke må vokse dem over hovedet.

- Vi vil kun have et hold, for det kræver rigtigt mange ressourcer. Vi har lukket lidt af, for vi har fået mange henvendelser. Vi er åben for alle, men hvis vi bliver 30, så er der 16, der skal sidde over hver gang, og det vil kræve rigtigt mange ressourcer også at lave et andethold, fortæller Yusuf Bakir.

Et fælles-projekt

Han er selv kasserer i den nye klubs bestyrelse, hvor Yasin Kayhan er formand. Men Yusuf Bakir understreger, at vennegruppen bag klubben har været fælles om projektet og arbejdet.

Klubben kommer til at spille i røde trøjer og sorte bukser, og mens hyggen er i højsædet, er ambitionen alligevel i første halvsæson at rykke i serie 4 under ledelse af træner Ugur Genc og hjælpetræner Ahmet Ôzgen.

- Så må vi se, hvad der sker bagefter, siger Yusuf Bakir.

Bæk City kommer kun til at træne en enkelt gang om ugen, så det sætter en naturlig begrænsning for, hvor højt op i rækkerne, holdet kan komme, men Yusuf Bakir mener, at der er fin kvalitet på holdet.

- Der er jo mange med, som efterhånden har spillet mange serie 1-kampe, siger han.

De fleste af de kampe er opnået for Holbæk United. Og Yusuf Bakir understreger, at der ikke er noget ondt blod imellem klubberne.

- Vi kommer ikke til at træne med United, og vi kan selvfølgelig ikke flytte spillere mellem holdene. Men selvfølgelig snakker vi sammen, og vi ved, vi er der for hinanden, hvis der er brug for det, siger Yusuf Bakir.

Bæk City kommer ligesom Holbæk United til at få hjemmebane i Tuse.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?