6. maj 2021
Holbæk Svømme Klubs David Arneskov, til højre, med sin bronzemedalje ved Danish Open.
Holbæk Svømme Klubs David Arneskov, til højre, med sin bronzemedalje ved Danish Open.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arneskov toppede med medalje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arneskov toppede med medalje
Lokalsport Nordvestnyt - 22. april 2021 kl. 12:30
Af Anders Vestergaard

Undervejs i første halvdel af årets Danish Open i Taastrup Svømmehal, var der for Holbæk Svømme Klubs bedste svømmere sat relativt høje forventninger.

16-årige Elias Noe, der er kommet til Holbæk-klubben fra Dragsholm Svømme Klub, havde sat næsen op efter at komme under EM-kravet i 200 meter butterfly, men trods en fjerdeplads i A-finale var han et godt stykke fra.

Til gengæld indfriede den to år ældre David Arneskov alle forventningerne, da han tirsdag sluttede sit Danish Open med at sætte personlig rekord og svømme sig på podiet med en bronzemedalje i 400 meter medley i 4.31.80 minutter.

En fremragende præstation af Arneskov, der med medaljen toppede en generelt god uge for de tre Holbæk-svømmere blandt landet bedste i Danish Open. En første uge på langbanen i Taastrup Svømmehal, som cheftræner Michel Hinge overordnet set var godt tilfreds med.

- Det var rigtigt godt. I cirka 90 procent af vores løb blev der sat personlig rekord. Det var vist kun Elias Noe, der ikke nåede at forbedre sit bedste i 50 meter butterfly onsdag, men tirsdag var en stor dag med Arneskovs bronzemedalje, sagde Holbæk Svømmeklubs cheftræner.

Michael Hinge erkendte dog, at der undervejs i den første Danish Open-uge havde været lidt skønhedspletter.

- Det var lidt tungt at komme i gang. Og det har nok noget at gøre med træningsplanlægningen. Svømmerne har jo været på en slags meget lang træningslejr på fire-fem måneder i svømmehallen uden muligheden for at komme til stævner og prøve tingene af.

- Men selv om svømmerne nærmest har levet en munke-tilværelse, har der ikke været motivations-krise, så det har været en god forløsning, og tingene er gået efter forventning, kunne cheftræneren konstatere.

Christopher Brown, der forleden forbedrede sin personlige rekord i 200 meter fri to gange og endte med at vinde B-finalen i tiden 1.54.01 minutter, satte onsdag personlig rekord med fem sekunder i 400 meter fri med tiden 4.04.64 minutter. Det rakte til en niendeplads.

På grund af corona-restriktionerne er dette års Danish Open delt op i to stævner. Den forgangne uge har de bedste været af sted, og fra torsdag formiddag har Holbæk Svømmeklub seks svømmere fra næstbedste lag med i Taastrup.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?